Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den Rus bankalarına ve Putin’in kızlarına yaptırım kararı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna’nın Buça kentindeki sivil katliam iddialarının ardından Rusya’ya uygulayacakları yeni yaptırımları açıkladı. Beyaz Saray’dan paylaşılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kızlarına ve Rusya’nın en büyük bankasına yaptırım uygulandı. Öte yandan Rusya’daki yeni yatırımlara da yasak getirildiği duyuruldu.

Vaşington ve Kiev’in, Moskova’yı Ukrayna’da savaş suçu işlemekle suçlamasının ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bugün (6 Nisan) Rusya’ya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı.

Beyaz Saray’dan paylaşılan açıklamaya göre, Rusya’nın en büyük finans kurumu Sberbank ve en büyük özel bankası Alfa Bank’a yaptırım uygulandı. Beyaz Saray’ın bilgi notunda, yaptırım kararı ile birlikte Sberbank ve Alfa Bank’ın ABD finansal sistemindeki varlıklarının dondurulacağı ve Amerikalıların bu bankalar ile iş yapmasının yasaklanacağı belirtildi.

Yatırım yasağı getirildi

Diğer yandan Amerika merkezli şirketlerin ve Amerikalıların Rusya’da yatırım yapmaları yasaklandı.

Açıklamada, “Biden, Amerikalıların Rusya’da yeni yaptırımlar yapmasını yasaklayan ve Rusya’yı küresel ekonomiden izole edecek kararnameyi imzalayacak. Bu eylem, 600’den fazla çok uluslu işletmenin Rusya’dan çıkma kararına dayanıyor. Biden’ın imzalayacağı kararname ile Rusya’nın küresel rekabet gücünün kalıcı olarak zayıflatılması amaçlanıyor” ifadeleri yer aldı.

Putin, Lavrov ve birçok Rus seçkininin ailelerine yönelik yaptırımlar

Açıklamada, Rus devlet yetkilileri ve aile üyelerine yaptırım uygulanacağı bilgisi de yer aldı. Yaptırım uygulanacak kişiler ise şöyle: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çocukları, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un eşi ve kızı, eski Rusya Devlet Başkanı ve Başbakanı Dmitri Medvedev ve Başbakan Mihail Mişustin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri ve diğer seçkinler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.