Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (218): Rusya-Ukrayna savaşı Almanya’nın dış politikasını, bölgesel ve küresel aktörlük pozisyonunu ve Türkiye ile ilişkilerini nasıl etkiliyor? Doç. Dr. Ebru Turhan ve Fulya Canşen ile söyleşi

Almanya’da Angela Merkel’in 16 yıllık iktidarından sonra geçen aralık ayında işbaşı yapan Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve liberal Hür Demokratlar’dan oluşan üçlü koalisyon hükümeti, görevdeki üçüncü ayında Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla, geleneksel savaş ve ihtilaf bölgelerine silah göndermeme tutumunu sona erdirmekle kalmadı, savunma bütçesini gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 2’sine çıkartma kararıyla da dünyanın silahlanmaya en çok para harcayacan üçüncü ülkesi olmaya soyundu. Dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olarak Almanya’nın Avrupa Birliği ve NATO içindeki gücünü, bölgesel ve küresel ilişkilerini etkileyecek bu gelişmeyi, Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden, Berlin’deki Avrupa Politikaları Enstitüsü Kıdemli Araştırmacısı Doç. Dr. Ebru Turhan ve Alman yayın kuruluşu WDR’ın editörlerinden gazeteci Fulya Canşen ile konuştuk.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.