Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı başladı: Liverpool, Portekiz deplasmanından mutlu döndü – Manchester City, Atletico Madrid’i Kevin De Bruyne ile geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı, dün (5 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Benfica deplasmanına konuk olan Liverpool, rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finalin kapısını aralamayı başardı. Gecenin maçında ise Manchester City ile Atletico Madrid kozlarını paylaştı. Maç boyunca Madrid’e zor anlar yaşatan City, galibiyet golünü 70. dakikada Kevin De Bruyne’nin ayağından buldu. Bu eşleşmelerin galipleri, 13 Nisan’daki rövanş maçlarının ardından belli olacak. 

Kevin De Bruyne, Manchester City’yi Atletico Madrid karşısında galibiyete taşıdı

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Atletico Madrid’i konuk etti. Etihad Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Istvan Kovacs yönetti. 

Manchester City ve Atletico Madrid’in dizilişleri

Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşma oldukça durağan bir tempoda başladı. Pep Guardiola’nın hücumu düşünen Manchester City’si, Diego Simeone’nin savunma futbolu oynattığı Atletico Madrid karşısında istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. Neredeyse net pozisyonun olmadığı ilk 45 dakika golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Seyirci desteğini arkasına alarak ikinci yarıya başlayan Manchester City, 47. dakikada önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Kevin De Bruyne’nin pasında top ile buluşan İlkay Gündoğan, ceza sahasının hemen içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı az farkla auta yolladı. Dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü tamamen eline alan Manchester City, Aymeric Laporte ve Raheem Sterling ile tehlikeler yaratmaya devam etti. Ev sahibinin aradığı gol ise 70. dakikada geldi. Phil Foden’ın ara pasına hareketlenen Kevin De Bruyne, yaptığı vuruşta kaleci Jan Oblak’ı avlamayı başardı ve takımını öne geçiren isim oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü koruyan Manchester City, müsabakadan 1-0 galip ayrıldı. 

Maç boyunca Manchester City karşısında varlık gösteremeyen Atletico Madrid, 90 dakikayı şut çekemeden ve korner kullanamadan tamamladı. Bu eşleşmenin galibi, 13 Nisan’da İspanya’da oynanacak rövanş maçının ardından belli olacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Atletico Madrid, Diego Simeone göreve geldiğinden bu yana ilk kez bir resmi maçı şut çekemeden tamamladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde dün (5 Nisan) oynanan karşılaşmalar:

Manchester City 1-0 Atletico Madrid 

Benfica 1-3 Liverpool 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.