Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı devam ediyor: Real Madrid, Chelsea deplasmanında – Villarreal’in konuğu Bayern Münih

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı, bugün (6 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Son 16 turunda Juventus’u saf dışı bırakan Villarreal, Red Bull Salzburg’u eleyen Bayern Münih’i konuk edecek. Gecenin maçında ise Chelsea ile Real Madrid kozlarını paylaşacak. Lille engelini rahat geçerek çeyrek finale yükselen Chelsea, son 16 turunda Paris Saint-Germain’i (PSG) deviren Real Madrid’i Stamford Bridge’de ağırlayacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Günün öne çıkan maçında Chelsea’nin konuğu Real Madrid

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Real Madrid’i konuk edecek. Stamford Bridge’in ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. 

Chelsea, taraftarlarına galibiyet hediye etmek amacında

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Chelsea, Real Madrid’i geçip yarı finale yükselmenin hesaplarını yapıyor. İngiltere Premier Lig’de 30 hafta sonunda topladığı 59 puan ile üçüncü sırada yer alan Maviler, bu karşılaşmalarda rakip filelere 58 gol atarken, kalesinde sadece 23 gole izin verdi.

Juventus, Zenit ve Malmö’nün bulunduğu H Grubu’nu 13 puan ile ikinci sırada tamamlayan Chelsea, son 16 turu aşamasında Lille’i rahat geçti. Yarı final yolunda Real Madrid’i elemenin planlarını yapan Maviler, geçen sezon Şampiyonlar Ligi yarı finalinde rakibini saf dışı bırakmayı başarmıştı. Chelsea aynı zamanda, Real Madrid ile Avrupa kupalarında oynadığı beş karşılaşmada üç galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan OPTA verilerine göre Chelsea, Thomas Tuchel’in ilk kez görev yaptığı 2020 yılının Şubat ayından bu yana Şampiyonlar Ligi’nde en fazla kalesini gole kapatmayı başaran (10) ve maç başına en az gol yiyen (0,47) takım olarak dikkatleri çekiyor. 

Thomas Tuchel’in Real Madrid karşısındaki en büyük kozu, Belçikalı yıldızı Romelu Lukaku olacak. Son haftalarda beklentilerin uzağında kalan Lukaku, Chelsea forması ile bu sezon 12 gol attı.

Chelsea’nin son 16 turunda Lille’i 2-1 mağlup ederek elediği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Real Madrid, avantajı kapmak istiyor

Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, Chelsea engelini aşmak istiyor. Carlo Ancelotti’nin ekibi, 30 haftası tamamlanan LaLiga’da topladığı 69 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. 

Inter, Sheriff Tiraspol ve Shakhtar Donetsk’in bulunduğu D Grubu’nu 15 puan ile zirvede noktalayan İspanya temsilcisi, PSG’yi sahasında 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Devler Ligi’nde yarı finale yükselmeyi amaçlayan lacivert-beyazlıların bu amaç doğrultusunda Chelsea’yi elemesi gerekecek. Ancak Chelsea, Real Madrid’in Avrupa kupalarında yenemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi olarak dikkat çekiyor. Öte yandan Real Madrid, İspanya takımlarına konuk olduğu son beş Şampiyonlar Ligi maçında iki beraberlik ve üç mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

Carlo Ancelotti’nin PSG maçındaki en büyük kozu, son haftaların formda ismi Karim Benzema olacak. Kaydettiği sekiz gol ile Şampiyonlar Ligi kariyerinde en fazla gol attığı sezonu geçiren Benzema, turnuva tarihinde bu alanda en yüksek sayıya ulaşan Fransız futbolcu olmayı amaçlıyor.

Real Madrid’in son 16 turunda PSG’yi 3-1 mağlup ederek elediği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında bugün (6 Nisan) oynanacak karşılaşmalar:

Chelsea-Real Madrid (TSİ, 22.00)

Villarreal-Bayern Münih (TSİ, 22.00) 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.