Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Europe Cup: Bahçeşehir Koleji, ZZ Leiden’ı 90-82 mağlup ederek finale yükseldi

Bahçeşehir Koleji, FIBA’nın Şampiyonlar Ligi’nin ardından ikinci seviye organizasyonu olan Europe Cup yarı final ikinci maçında, ZZ Leiden’ı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 90-82 mağlup ederek finale kaldı.

Bahçeşehir Koleji, Hollanda temsilcisini ilk maçta 77-71 ile geçmişti. Bahçeşehir Koleji’nde Kartal Özmızrak 24 sayıyla maçın en değerli oyuncusu seçilirken Sam Dekker, 16 sayı – 4 ribaund ile öne çıktı. Jamal Jones ve Berkay Candan ikilisi takımlarına toplam 30 sayılık katkı verdi. 

Temsilcimizin finaldeki rakibi, Bakken Bears – Unahotels Reggio Emilia eşleşmesinden galip çıkan Reggiana oldu. Finalde ilk maç 20 Nisan tarihinde Unipol Arena’da, rövanş 27 Nisan’da İstanbul’da oynanacak ve maçlar NTV’den naklen yayınlanacak.

Kartal Özmızrak’ın 5/6 üçlük isabeti bulduğu performansı:

Tofaş ilk maçta Lenova Tenerife karşısında mağlup

Öte yandan FIBA çatısı altındanki diğer organizasyon Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final etabında mücadele eden tek temsilcimiz olan Tofaş, ilk maçta İspanya’da Lenovo Tenerife’ye 78-77 mağlup oldu.

18 sayıdan geri dönen ancak maçın sonunda üzülen temsilcimiz rövanş maçını, 12 Nisan tarihinde Bursa’da oynayacak. Tenerife’nin keskin şutörü Sasu Salon 27 sayıyla maçın en skoreri olurken Tofaş’ta Paco Cruz, Elgin Cook ve Eigirdas Zukauskas toplam 42 sayı kaydetti.

Avrupa basketbolunda EuroLeague çatısı altındaki 7DAYS EuroCup’ta mücadele eden Frutti Extra Bursaspor ve Türk Telekom’un, grup maçlarının ardından rakipleri belli oldu. B Grubu’nu yedinci sırada tamamlayan Bursaspor, Zeljko Obradovic liderliğindeki Partizan’la (A Grubu); A Grubu’nu altıncı sırada tamamlayan Türk Telekom ise Cedevita Olimpija Ljubljana (B) ile eşleşti.

Çeyrek final için mücadele edecek temsilcilerimiz kaderi tek maçta belli olacak ve rakipleriyle deplasmanda karşılaşacaklar.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.