Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (7 Nisan 2022): Muhalefette Mansur Yavaş tartışması, Kaşıkçı davası kapandı, ABD’den Türkiye’ye F-16 mektubu

Editör: Egemen Gök

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın durmasına ve yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına gönderilmesine karar verildi.

Türkiye- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ilişkilerinde yeni bir döneme mi giriliyor? ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresi’ne gönderdiği mektupta Türkiye’ye potansiyel F-16 satışının Vaşington’un ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağını ve NATO’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğini belirtti.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye (RSF) Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Medyascope muhabiri Beyza Kural, Kaşıkçı davasında yaşananları, Reuters’ın Vaşington merkezli diplomasi muhabiri Hümeyra Pamuk Türkiye-ABD ilişkilerinde son gelişmeleri değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.