Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maradona’nın, “Tanrı’nın Eli” ve “Yüzyılın Golü”nü atarken giydiği forma açık artırma ile satılacak

Diego Armando Maradona’nın 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere’ye attığı, “Tanrı’nın Eli” ve “Yüzyılın Golü” olarak ikonikleşen goller sırasında giydiği forma, açık artırma ile satılacak. 

Maradona’nın “Tanrı’nın Eli” ve “Yüzyılın Golü” sırasında giydiği forma açık artırmada

Meksika’da düzenlenen 1986 Dünya Kupası, uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak olan bir ana ev sahipliği yapmıştı. Arjantin ile İngiltere’yi karşı karşıya getiren çeyrek final eşleşmesinde sahneye çıkan Diego Armando Maradona, birbirinden ikonik iki gol atarak Tangocular’ı yarı finale taşıyan isim olmuştu. İngiltere filelerine attığı gollerden birisinde rakip futbolcuları ipe dizen Maradona, diğer golünü ise elini kullanarak kaydetmişti. Arjantinli yıldız attığı bu golü, “Tanrı’nın Eli” olarak adlandırmış ve futbol tarihinin unutulmazları arasında yerini almıştı. Öte yandan yarı finalde Belçika’yı deviren Arjantin, finalde ise Batı Almanya’yı 3-2 yenerek kupanın sahibi olmuştu. 

Arjantin’in İngiltere’yi 2-1 mağlup edip yarı finale yükseldiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

İngiltere Milli Takımı’nda orta sahada forma giyen Steve Hodge, Arjantin’in 2-1 galip ayrıldığı çeyrek final maçının ardından tünelde Diego Armando Maradona ile formasını değiştirme şansını elde etti. Günümüze kadar formanın sahibi olan Hodge, formayı 20 yıldır sergilendiği Ulusal Futbol Müzesi’ne kiraladı. Ancak Maradona’nın 2020’de hayata veda etmesi, bu formanın taliplerinin artmasına neden oldu. Steve Hodge ise 20 yıl boyunca İngiltere’deki müzeye kiraladığı formayı artık satma kararı aldı. 

İkonik formanın 20 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasında Londra’daki Sotheby’s müzayedesinde açık artırma ile satışa çıkacağını açıkladı. Arjantin’i yarı finale taşıyan gol sırasında giyilen formaya 5,2 milyon dolar değer biçiliyor.

Maradona’nın ailesi, Steve Hodge’un elindeki formanın doğruluğundan emin değil 

Steve Hodge

Diego Armando Maradona’nın kızı Dalma ve eski eşi Claudia, Arjantinli yıldızın İngiltere filelerine attığı goller sırasında, Steve Hodge’da bulunan formayı giymediğini iddia etti. Ailenin iddiasına göre Maradona, ilk yarı bitiminde Hodge’a formasını verdi; ikinci yarıya ise başka forma ile çıktı. Arjantin’de yayın yapan radyo kanalı Metro’ya konuşan Dalma, “Steve Hodge’un o formaya sahip olmadığına eminim. Formanın kimde olduğunu da biliyorum ama bunu söylemek istemiyorum” ifadelerini kullandı. Maradona’nın eski eşi Claudia Villafane ise verdiği demeçte, Steve Hodge’un elindeki formayı satmasına gerek olmadığını belirtti. Claudia, açıklamasında “Steve Hodge’un paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Arjantin Futbol Federasyonu’nun bu formayı satın alması çok daha iyi olur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.