Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Putin’in yaptırım uygulanan kızları hakkında bilinenler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ukrayna’nın Buça kentindeki sivil katliamı iddialarının ardından Rusya’ya uygulayacakları yeni yaptırımları açıkladı. Beyaz Saray’dan paylaşılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kızlarına ve Rusya’nın en büyük bankasına yaptırım uygulandı. Peki Putin’in yaptırım listesine giren kızları hakkında bilinenler neler?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ailesiyle ilgili sorular söz konusu olduğunda her zaman temkinli davrandığı biliniyor. Putin, 2015 yılında düzenlediği bir basın toplantısında kızlarının kimliği ile ilgili yöneltilen sorulardan kaçınmıştı. 

Putin, kızları ile ilgili açıklamasında “Kızlarım Rusya’da yaşıyor ve sadece Rusya’da okudular, onlarla gurur duyuyorum. Üç yabancı dili akıcı bir şekilde konuşuyorlar. Ailemi kimseyle tartışmam. Her insanın kendi kaderini tayin etme hakkı vardır, herkes kendi hayatını yaşar ve bunu onurlu bir şekilde yapar” demişti.

ABD’nin uyguladığı son yaptırımları, Putin’in 36 yaşındaki kızı Maria Vorontsova ve 35 yaşındaki Katerina Tikhonova’yı hedefliyor.  

Katerina Tikhonova

ABD’li bir yetkili konu ile ilgili açıklamasında, “Putin’in varlıklarının çoğunun aile üyeleriyle birlikte saklandığına inanıyoruz ve bu yüzden onları hedefliyoruz” dedi.

Maria ve Katerina, Putin’in 1983 yılında evlendiği ve 30 yıl sonra boşandığı Ludmila Putina’dan olan kızları.

Putin ve Ludmila Putina

2013 yılında Ludmila ile ayrıldıklarını duyuran Putin, “Bu ortak bir karardı, birbirimizi pek görmüyoruz, her birimizin kendi hayatı var” demişti. 

Maria Vorontsova 1985’te doğdu. Maria, St. Petersburg Üniversitesi’nde biyoloji ve Moskova Devlet Üniversitesi’nde tıp okudu. Vorontsova’nın şimdilerde endokrin sistemi konusunda uzmanlaşan bir akademisyen olduğu belirtildi. 

Putin’in büyük kızı Maria Vorontsova (solda), Putin ve eski eşi Ludmila Putina (sağda).

Vorontsova’nın çocuklardaki “bodur büyüme” üzerine bir kitap yazdığı ve halen Moskova’daki Endokrinoloji Araştırma Merkezi’nde araştırmacılık yaptığı bilgisi paylaşıldı. Bir iş insanı olan Vorontsova, aynı zamanda BBC Rusça tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre çok büyük bir tıp merkezi inşa etmeyi planlayan bir şirketin de ortakları arasında.

Vorontsova bir zamanlar Rus enerji devi Gazprom’da çalışan Hollandalı iş insanı Jorrit Joost Faassen ile evliydi. Çiftin ayrılmış olduğuna dair haberler de sosyal medyada mevcut.

Ukrayna’nın işgalinden sonra kendisi ile konuşanlar, Vorontsova’nın babası Putin’i desteklediğini ve çatışma ile ilgili uluslararası alanda çıkan haberlerin şüphe uyandırdığını düşündüğünü belirtiyor.

Putin’in diğer kızı Katerina Tikhonova ise ablasına göre daha çok göz önünde. Tikhonova, 2013 yılında uluslararası bir dans yarışmasında partneri ile beşinci olmuştu.

Katerina Tikhonova

2013 yılında Kirill Shamalov ile evlenen Tikhonova’nın düğünü St. Petersburg yakınlarındaki bir kayak merkezinde yapıldı. Tikhonova’nın eşi Shamalov, Rusya’nın enerji sektöründeki rolü nedeniyle 2018 yılında ABD tarafından yaptırım uygulanan isimler arasına girdi. ABD Hazinesi, Shamalov’un servetinin, “evliliğin ardından büyük ölçüde arttığını” açıklamıştı. Ancak bu çiftin evliliği de çok uzun sürmedi.

Putin’in iki kızının da kendisi ile çok fazla vakit geçirmediği belirtildi.

Putin’in ayrıca torunlarının da olduğu biliniyor. 2017 yılında Putin torunlarından bahsetmiş ancak kaç torunu olduğu veya torunlarının hangi kızından olduğunu açıklamamıştı.

Putin, “Torunlarıma gelince, biri zaten anaokulunda. Lütfen anlayın, onların bir tür kraliyet prensleri gibi büyümelerini istemiyorum. Onların normal insanlar gibi büyümelerini istiyorum” demekle yetinmişti.  

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.