Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final heyecanı başlıyor: Galatasaray’ı eleyen Barcelona, Eintracht Frankfurt deplasmanında

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final heyecanı, bugün (7 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Gecenin öne çıkan maçında Eintracht Frankfurt ile Barcelona kozlarını paylaşacak. Son 16 turunda Galatasaray’ı saf dışı bırakan Barcelona, Real Betis’i eleyerek çeyrek finale yükselen Eintracht Frankfurt’a konuk olacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Gecenin öne çıkan maçında Eintracht Frankfurt’un konuğu Barcelona

Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında Barcelona’yı konuk edecek. Commerzbank-Arena’nın ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetecek. 

Eintracht Frankfurt sürpriz peşinde

Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt, 28 haftası tamamlanan Bundesliga’da topladığı 39 puan ile dokuzuncu sırada yer alıyor. Oliver Glasner’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 39 gol atarken, kalesinde ise 38 gol gördü. 

Temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ve Royal Antwerp’in bulunduğu D Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, son 16 turu aşamasında Real Betis ile kozlarını paylaştı. İki maç sonunda Betis’e üstünlük kurmayı başaran Oliver Glasner’in öğrencileri, çeyrek finalde karşısında Barcelona’yı buldu. Barcelona karşısında sürpriz yapmak için sahaya çıkacak olan Eintracht Frankfurt, İspanya takımları ile oynadığı sekiz Avrupa kupası maçında beş galibiyet ve üç beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Öte yandan OPTA verilerine göre Eintracht Frankfurt, Avrupa kupalarının çeyrek final ve sonrası aşamalarında iç saha mağlubiyeti almayan takımlar arasında en fazla maça çıkan ekip olma özelliği taşıyor (12 galibiyet, dört beraberlik). 

Eintracht Frankfurt’un Barcelona maçındaki en büyük kozu, Filip Kostic olacak. Sırp yıldız, bu sezon çıktığı 32 karşılaşmada dört gol atıp, 10 da asist yaptı. 

Barcelona, avantajı kapmak için sahada

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Benfica ve Dinamo Kiev’in bulunduğu E Grubu’nu üçüncü sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam etmek zorunda kalan Barcelona, son 32 turunda Napoli ile kozlarını paylaştı. İtalya temsilcisini her iki maçta da sahadan silen Xavi Hernandez’in öğrencileri, toplam yedi gol attıkları rakibini rahat geçti. Son 16 turunda ise Galatasaray ile eşleşen Barcelona, iki maç sonunda temsilcimize zor da olsa üstünlük kurarak çeyrek finale yükseldi. 

Ara transfer döneminde Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres, Dani Alves ve Adama Traore transferleri ile gücüne güç katan Barcelona, son haftalarda formunun zirvesinde. 18 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Xavi Hernandez’in öğrencileri, bu periyotta rakip filelere toplam 43 gol atmayı başardı. 

Eintracht Frankfurt’u eleyerek yarı finale yükselmenin hesaplarını yapan Barcelona, UEFA Kupası’nda oynadığı son 20 maçın sadece üçünü kaybetti. İspanya temsilcisi, bu mağlubiyetlerin tamamını deplasmanda aldı. 

Xavi Hernandez’in Galatasaray maçındaki en büyük gol silahı, Pierre-Emerick Aubameyang olacak. Arsenal’deki kötü günlerinin ardından yeniden çıkışa geçen Gabonlu yıldız, Barcelona kariyerinde çıktığı 12 karşılaşmada dokuz kez fileleri sarsarak adından söz ettirdi. 

Barcelona’nın Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek elediği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final aşamasında bugün (7 Nisan) oynanacak maçlar:

UEFA Konferans Ligi çeyrek final aşamasında bugün (7 Nisan) oynanacak maçlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.