Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı devam ediyor: Karim Benzema, Chelsea’yi tek başına yıktı – Villarreal, Bayern Münih karşısında avantajı kaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı, dün (6 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Villarreal, sahasında konuk ettiği Bayern Münih’i Arnaut Danjuma’nın attığı gol ile 1-0 mağlup etmeyi başardı. Gecenin maçında ise Chelsea ile Real Madrid, Stamford Bridge’de kozlarını paylaştı. Real Madrid, son şampiyon Chelsea’yi Karim Benzema’nın attığı goller ile 3-1 geçerek yarı final kapısını ardına kadar araladı. Maviler’in maçtaki tek golünü, Alman yıldız Kai Havertz kaydetti. Bu eşleşmelerin galipleri, 12 Nisan’daki rövanş maçlarının ardından belli olacak. 

Karim Benzema’dan resital

Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Real Madrid’i konuk etti. Stamford Bridge’in ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetti.

Chelsea ve Real Madrid’in dizilişleri

Son 16 turunda Paris Saint-Germain’i (PSG) devirerek büyük sükse yapan Real Madrid, Stamford Bridge’de oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Hızlı gelişen Real Madrid atağında Federico Valverde’nin harika pasında top ile buluşan Vinicius Junior, ceza sahası içine girer girmez şutunu çekti fakat meşin yuvarlağı üst direğe nişanladı. Chelsea karşısında kontraataklar ile etkili olan lacivert-beyazlılar, 20. dakikada ise öne geçmeyi başardı. Vinicius Junior’ın ortasında kafa vuruşunu yapan Karim Benzema, Senegalli kaleci Edouard Mendy’yi avlayarak takımını öne geçiren isim oldu. Real Madrid’in Fransız yıldızı, bu golünden sadece iki dakika sonra bir kez daha sahneye çıktı. Luka Modric’in ortasında kafa vuruşunu yapan Benzema, attığı gol ile Chelsea tribünlerini ikinci kez kendine hayran bıraktı. Dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olan Chelsea, 40. dakikada aradaki farkı bire indirdi. Jorginho’nun ortasında yaptığı kafa vuruşu ile fileleri sarsan Kai Havertz, takımının soyunma odasına umutlu gitmesini sağladı. 

İkinci yarıya moralli başlayan Chelsea, saniyeler içinde kalesinde gol görerek büyük hayal kırıklığı yaşadı. Edouard Mendy ve Antonio Rüdiger’in yaşadığı anlaşmazlık sonrası meşin yuvarlağı önünde bulan Karim Benzema, yaptığı gol vuruşu ile aradaki farkı yeniden ikiye çıkardı. Benzema böylece Şampiyonlar Ligi’nde üst üste iki maçta hat-trick yapmış oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Kai Havertz ve Romelu Lukaku ile pozisyonlar üreten Chelsea, farkı bire indirecek golü ise bulmayı başaramadı. 

Real Madrid, son şampiyon Chelsea’yi Karim Benzema’nın attığı goller ile 3-1 geçerek yarı final kapısını ardına kadar araladı. Bu eşleşmenin galibi, 12 Nisan’da İspanya’da oynanacak rövanş maçının ardından belli olacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Karim Benzema, Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste iki maçta hat-trick yapan dördüncü oyuncu oldu (Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ve Luiz Adriano).

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında dün (6 Nisan) oynanan karşılaşmalar:

Chelsea 1-3 Real Madrid

Villarreal 1-0 Bayern Münih 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.