Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan yeni atamalar: Üniversitenin adını değiştirdiklerini unutup rektör atadılar

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre sekiz üniversiteye rektör atandı. Ancak Cumhurbaşkanlığı daha önce bir kararname ile ismini değiştirdiği üniversiteye rektör atadı. Yanlışlık anlaşılınca gece yarısı mükerrer Resmi Gazete yayımlanarak hata düzeltildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran atanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda dört bakan yardımcısı görevden alındı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla rektör ataması yapılan üniversiteler arasında İstanbul Topkapı Üniversitesi de yer aldı. Ancak üniversitenin adı, bugün (8 Nisan) Resmi Gazete’de yayımlanan kararda “İstanbul Ayvansaray Üniversitesi” şeklinde yanlış yazıldı. 11 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de üniversitenin adının “İstanbul Topkapı Üniversitesi” olarak değiştirildiği duyurulmuştu.

Yapılan hatanın anlaşılması üzerine mükerrer Resmi Gazete yayımlanarak üniversitenin adında düzeltme yapıldı. “8/4/2022 tarihli ve 31803 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de, Yönetmelik ile Düzeltme yayımlanmıştır” başlıklı düzeltmede şu ifadelere yer verildi:

“08/04/2022 tarihli ve 31803 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 07/04/2022 tarihli ve 2022/127 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan ‘İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ ibaresi ‘İstanbul Topkapı Üniversitesi’ şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç görevden alındı. Atama ve görevden alma kararları 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3, 4’üncü maddelerinden yetkisini aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndaki atamalar

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ise bakan değişimi sonrası görevden alma ve atamalar sürüyor. Bekir Pakdemirli 4 Mart’ta bakanlık görevinden alınmış ve yerine Vahit Kirişçi atanmıştı. Kirişçi’nin bakan olarak atanmasından kısa süre sonra ise bakan yardımcılıklarında değişikliğe gidildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, bakan yardımcıları Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin görevden alındı. Aynı görevlere Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider atandı.

Pakdemirli’nin bakanlık görevinden alınmasının hemen ardından dokuz bakanlık personeli, “FETÖ operasyonu” kapsamında gözaltına alınmıştı.

Sekiz üniversiteye rektör atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre sekiz üniversiteye rektör atandı. Sanko Üniversitesi Rektörlüğü’ne mevcut rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Emre Alkin, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Güvençer, Işık Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman yeniden atandı.

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer getirildi. Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 2021’den beri vekaleten yürüttüğü TED Üniversitesi Rektörlüğü’ne asaleten atandı.

Atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddelerine dayandırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.