Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (8 Nisan 2022): Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi? | Reha Ruhavioğlu değerlendirdi. 

Editör: Egemen Gök 

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı tartışması sürüyor. Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın “Mansur Yavaş’ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir” diyerek Yavaş’ı adaylığa çağırmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da konuya ilişkin açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı için bir CHP’liyi önermesinden memnunum. Kimin aday olacağı konusunda anahtar altılı masa, altı lider adayı belirleyecek” dedi. Kürtler, ülkücü gelenekten gelen Mansur Yavaş’ın olası adaylığına nasıl bakar, Kürt seçmen muhalefetten hangi isimlere daha yakın? Güne Bakış’ta bu akşam Kürt Çalışmalar Merkezi ve Rawest Araştırma Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.