Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tel Aviv’de bara saldırı: İki kişi yaşamını yitirdi – Saldırgan İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldü

Tel Aviv’deki bir bara ateş açarak iki kişinin ölümüne sebep olan Filistinli saldırgan çatışma sırasında İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Bara düzenlenen saldırı, İsrail’de devam eden sokak saldırılarının sonuncusu. Bugüne kadar saldırılarda 13 kişi hayatını kaybetti.

İsrail-Tel Aviv’deki bara saldıran Filistinli, şehirde gece boyu süren aramalardan sonra İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

İsrail’in Shin Bet güvenlik ajansına göre güvenlik güçleri, saldırganı Tel Aviv’in güneyinde bulunan Yafa’da bir caminin yakınında saklanırken buldu. Saldırgan, çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırganın, Filistin’in Jenin kentinden İsrail’e yasadışı yollarla gelen 28 yaşındaki bir kişi olduğu belirtiliyor.

Bar saldırısı, İsrail’de uzun zamandır süren sokak saldırılarının sonuncusu. Bugüne kadar saldırılarda 13 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, saldırı hakkında konuştu:

“İsrail, karşısında bulunan terör dalgasına karşı operasyonlarını genişletecek ve bu saldırıları yapanlar bedelini ağır ödeyecek.”

Saldırı sırasında iki kişi öldürülmüştü

Dün (7 Nisan), Tel Aviv’in kalabalık sokaklarından birinde bulunan bara dün (7 Nisan) silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda iki kişi hayatını kaybederken üç kişi de ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Saldırıdan sonra bölgede yaşayanların evlerinden ayrılmaması için uyarılırken İsrail güvenlik güçleri tam kapsamlı bir arama operasyonu başlatmıştı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.