Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final heyecanı başladı: Eintracht Frankfurt ile Barcelona berabere kaldı

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final heyecanı, dün (7 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Gecenin öne çıkan maçında Eintracht Frankfurt ile Barcelona kozlarını paylaştı. Son 16 turunda temsilcimiz Galatasaray’ı eleyen Barcelona, deplasmanda Frankfurt ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin tek golü Ansgar Knauff’tan gelirken, İspanya temsilcisi Ferran Torres ile golü buldu. Frankfurt’ta Lucas Melo 78. dakikada kırmızı kart gördü. Bu eşleşmenin galibi, 14 Nisan günü oynanacak rövanş karşılaşması ile belli olacak. 

Eintracht Frankfurt, öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamadı

Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında Barcelona’yı konuk etti. Commerzbank-Arena’nın ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetti. 

Frankfurt ve Barcelona’nın dizilişleri

Son 16 turunda temsilcimiz Galatasaray’ı eleyerek çeyrek finale yükselen Barcelona, Commerzbank-Arena’da oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Maçın henüz ikinci dakikasında ceza sahası dışında top ile buluşan Ferran Torres, çektiği sert şutta kaleci Kevin Trapp’ı geçemedi. Dakikalar ilerledikçe seyircisinin desteğini arkasına alarak oyuna ortak olan Eintracht Frankfurt, maçtaki ilk tehlikeli pozisyonuna altıncı dakikada girdi. Jesper Lindström’ün pasında top ile buluşan Djibril Sow, altıpas bölgesinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı yandan auta yolladı. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan ilk yarıda gol sesi çıkmadı. 

Eintracht Frankfurt, Commerzbank-Arena’da dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına adeta gol ile başladı. 48. dakikada Filip Kostic’in kullandığı köşe vuruşunda Barcelona savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Ansgar Knauff, sağ ayağının dışıyla vuruşunu yaptı ve kaleci Marc-Andre ter Stegen’i avlayarak takımını öne geçiren isim oldu. Barcelona, kalesinde gördüğü bu golün ardından oyuna ağırlığını koymaya başladı. İspanya temsilcisi, aradığı beraberlik golünü ise 65. dakikada buldu. Frankie de Jong ile yaptığı verkaç sonrası top ile buluşan Ferran Torres, meşin yuvarlağı filelere yollayan gol vuruşunu yaptı ve skora dengeyi getirdi. Öte yandan 77. dakikada Eintracht Frankfurt forması giyen Tuta, Pedri’ye yaptığı faulün ardından maçtaki ikinci sarı kartını görerek kırmızı kart ile oyundan atıldı. Ancak Barcelona, kalan dakikalarda yakaladığı bu avantajı değerlendirmeyi başaramadı. Müsabaka, Ansgar Knauff ve Ferran Torres’in attığı karşılıklı goller ile 1-1 sona erdi.  Bu eşleşmenin galibi, 14 Nisan günü oynanacak rövanş karşılaşması ile belli olacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final aşamasında dün (7 Nisan) oynanan maçlar:

UEFA Konferans Ligi çeyrek final aşamasında dün (7 Nisan) oynanan maçlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.