Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev derbiye doğru: Sayıların diliyle Fenerbahçe – Galatasaray maçı

Süper Lig’in 32. haftası, dev bir derbiye sahne olacak. Kıtalararası Derbi’de Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray’ı Ülker Stadyumu’nda ağırlayacak. Dev maç, 10 Nisan Pazar günü saat 20.30’da başlayacak ve karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çalacak. İki takım için de büyük öneme sahip karşılaşmanın öne çıkanlarını, istatistiklerini ve takımların son durumlarını, Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik. 

Tarihi rekabette Fenerbahçe önde

Süper Lig’in 32. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu’nda ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. İki ekip, 10 Nisan Pazar günkü karşılaşma ile birlikte tarihlerinde 395. kez birbirlerine rakip olacak. 17 Ocak 1909 tarihinde oynanan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maç ile başlayan tarihi rekabette geride kalan 394 maçın 147’sini Fenerbahçe kazanırken Galatasaray ise rakibini 125 kez mağlup etmeyi başardı. İki ekip, 122 karşılaşmada sahadan beraberlik ile ayrıldı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin attığı 538 gole, Galatasaray 490 gol ile karşılık verdi. 

Sarı-lacivertliler, lig maçlarında da rakibine üstünlük kurdu. İki ekip, lig tarihinde 129 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, bu maçların 51’ini kazanırken Galatasaray ise 35 maçta gülen taraf oldu. Fenerbahçe’nin ligdeki 160 golüne, Galatasaray 129 gol ile cevap verdi. Fenerbahçe, iki takım arasında oynanan son karşılaşmayı 2-1’lik skor ile kazanmayı başarmıştı.

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı sahasında 2-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Galatasaray, son 10 sezonluk periyotta önde

Galatasaray ile Fenerbahçe, son 10 sezonda 27 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmaların dokuzunda sahadan galibiyet ile ayrılırken yedi maçtan ise puan çıkaramadı. Galatasaray, bu periyotta Fenerbahçe’ye ligde de üstünlük kurmuş durumda. Galatasaray, ezeli rakibi ile oynadığı son dokuz Süper Lig maçında iki galibiyet, altı beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Son dört sezondur Kadıköy’de rakibine mağlup olmayan Galatasaray, son iki deplasman maçını ise kazanmayı başardı. 

Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi sahasında 2-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe’de tek hedef galibiyet

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 13 maçta 28 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son yedi maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 56 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son yedi haftada alltı galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Dev derbide Galatasaray’ı yenerek çıkışına devam etmek isteyen Fenerbahçe, rakibi ile sezonun ilk yarısında oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı. Öte yandan Fenerbahçe, İsmail Kartal’ın ilk maçına çıktığı Ocak 2022’den bu yana Süper Lig’de en fazla puan toplayan (24) ve en yüksek gol averajına sahip olan (12) takım olarak dikkat çekiyor. 

İsmail Kartal’ın dev derbideki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 23 karşılaşmada üç gol atıp, altı da asist yaptı. İrfan Can, Fenerbahçe’nin geçen hafta kazandığı Yukatel Kayserispor karşılaşmasında da fileleri sarsmayı başarmıştı. 

Galatasaray, deplasmandan üç puan çıkartmanın peşinde

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 11 karşılaşmada dört galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 31 haftası tamamlanan ligde topladığı 41 puan ile 13. sırada bulunuyor.  

VavaCars Fatih Karagümrük’ü mağlup ederek küme düşme hattından uzaklaşan Galatasaray, Fenerbahçe karşısına moralli çıkacak. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibine konuk olduğu son dört Süper Lig maçında iki galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray, bu iki galibiyeti ise son iki Kadıköy deplasmanında aldı. Öte yandan VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 yenen Galatasaray, bu sezon üst üste iki maçta kalesini gole kapatamadı. 

Domenec Torrent’in Fenerbahçe derbisindeki en büyük kozu ise Bafetimbi Gomis olacak. Fransız yıldız, bu sezon çıktığı dokuz karşılaşmada beş kez fileleri havalandırdı. Ancak Gomis’in Fenerbahçe’ye karşı şansı tutmuyor. Süper Lig kariyerinde karşılaştığı 20 takımın 18’ine gol atan Bafetimbi Gomis, Fenerbahçe’ye karşı çıktığı iki maçta da gol sevinci yaşayamadı. 

Dev derbi öncesi puan durumu

Fenerbahçe, dev derbi öncesi 56 puan ile üçüncü sırada yer alıyor. Galatasaray ise Fenerbahçe’nin 15 puan gerisinde 13. sırada bulunuyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.