Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 32. hafta heyecanı başlıyor: Beşiktaş’ın rakibi Aytemiz Alanyaspor – Dev derbide Fenerbahçe’nin konuğu Galatasaray

Süper Lig’de 32. hafta heyecanı, bugün (9 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor, Gaziantep FK deplasmanında

Trabzonspor, bugün (3 Nisan) Gaziantep FK ile kozlarını paylaşacak. Kalyon Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Erkan Özdamar yönetecek. 

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 31 karşılaşmada topladığı 71 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 59 gol atarken kalesinde ise yalnızca 27 gol gördü.

Son iki haftada dört puan kaybeden Trabzonspor, Gaziantep FK maçından üç puan çıkartarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor. Gaziantep FK ile tarihinde beş kez karşılaşan bordo-mavililer, bu maçlarda üç galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı da 3-0 kazanmayı başarmıştı. Öte yandan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, aynı zamanda bu sezon lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım olarak dikkat çekiyor (32). 

Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, son sekiz karşılaşmada dört kez fileleri sarstı ve takımının toplam 17 puan kazanmasına katkıda bulundu. 

Erol Bulut’un çalıştırdığı Gaziantep FK, 31 haftası tamamlanan igde topladığı 40 puan ile 14. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar, evinde oynadığı son dört lig maçında yedi puan kaybetti. 

Valerien Ismael, Beşiktaş taraftarlarının karşısında ilk sınavına çıkıyor

Beşiktaş, bugün (9 Nisan) Aytemiz Alanyaspor’u konuk edecek. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Volkan Bayarslan yönetecek.

Beşiktaş, son 15 haftada sadece 26 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 31 karşılaşmada topladığı 47 puan ile lider Trabzonspor’un 24 puan gerisinde sekizinci sırada yer alıyor.

Önder Karaveli ile yolları ayırdıktan sonra ilk maçına Trabzonspor deplasmanında çıkan Beşiktaş, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Valerien Ismael yönetiminde ilk kez Vodafone Park Stadyumu’nda taraftarlarının karşısına çıkacak siyah-beyazlılar, Aytemiz Alanyaspor’u mağlup ederek çıkışa geçmek amacında. Beşiktaş, rakibini konuk ettiği beş karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Öte yandan OPTA verilerine göre, bu sezon Süper Lig’de 11 maçı eşitlik ile sona eren Beşiktaş, 21. yüzyılda sadece 2011-2012 sezonunda daha fazla beraberlik aldı (12). Siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 31 maçın sekizini kaybederek ise kötü bir görüntü çizdi. Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda yalnızca sekiz mağlubiyet almıştı.

Francesco Farioli yönetiminde harikalar yaratan Aytemiz Alanyaspor, ligde çıktığı son beş karşılaşmada dört galibiyet aldı. Akdeniz temsilcisi, 31 haftası tamamlanan ligde 52 puan ile dördüncü sırada yer alıyor.

Dev derbide Fenerbahçe’nin konuğu Galatasaray

Fenerbahçe, yarın (10 Nisan) dev derbide ezeli rakibi Galatasaray ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Atilla Karaoğlan yönetecek. 

Fenerbahçe’de tek hedef üç puan

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 13 maçta 28 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son yedi maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 56 puan ile üçüncü sırada yer alıyor.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son yedi haftada alltı galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Dev derbide Galatasaray’ı yenerek çıkışını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, rakibi ile sezonun ilk yarısında oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanmıştı. Öte yandan Fenerbahçe, İsmail Kartal’ın ilk maçına çıktığı Ocak 2022’den bu yana Süper Lig’de en fazla puan toplayan (24) ve en yüksek gol averajına sahip olan (12) takım olarak dikkat çekiyor. 

İsmail Kartal’ın dev derbideki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 23 karşılaşmada üç gol atıp, altı da asist yaptı. İrfan Can, Fenerbahçe’nin geçen hafta kazandığı Yukatel Kayserispor karşılaşmasında da fileleri sarsmayı başarmıştı. 

Galatasaray, Kadıköy deplasmanında üç puan peşinde

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 11 karşılaşmada dört galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 31 haftası tamamlanan ligde topladığı 41 puan ile 13. sırada bulunuyor.  

VavaCars Fatih Karagümrük’ü mağlup ederek küme düşme hattından uzaklaşan Galatasaray, Fenerbahçe karşısına moralli çıkacak. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibine konuk olduğu son dört Süper Lig maçında iki galibiyet ve iki beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray, bu iki galibiyeti ise son iki Kadıköy deplasmanında aldı. Öte yandan VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 yenen Galatasaray, bu sezon üst üste iki maçta kalesini gole kapatamadı. 

Domenec Torrent’in Fenerbahçe derbisindeki en büyük kozu ise Bafetimbi Gomis olacak. Fransız yıldız, bu sezon çıktığı dokuz karşılaşmada beş kez fileleri havalandırdı. Ancak Gomis’in Fenerbahçe’ye karşı şansı tutmuyor. Süper Lig kariyerinde karşılaştığı 20 takımın 18’ine gol atan Bafetimbi Gomis, Fenerbahçe’ye karşı çıktığı iki maçta da gol sevinci yaşayamadı. 

Süper Lig’in 32. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

9 Nisan Cumartesi

VavaCars Fatih Karagümrük-Kasımpaşa

Göztepe-Yukatel Kayserispor

Çaykur Rizespor-İttifak Holding Konyaspor

Gaziantep FK-Trabzonspor

Beşiktaş-Aytemiz Alanyaspor

10 Nisan Pazar

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor-GZT Giresunspor

Demir Grup Sivasspor-Medipol Başakşehir

Adana Demirspor-Altay

Fenerbahçe-Galatasaray

11 Nisan Pazartesi

Fraport-TAV Antalyaspor-Atakaş Hatayspor

Süper Lig’de 32. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.