Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (112): Almanya’nın güvenlik politikası mı değişiyor? – Emrah Aslan ile söyleşi

Politik Akademi’nin 112. Bölümünde Alphan Telek, araştırmacı Emrah Aslan ile Ukrayna Savaşı’nın Almanya’nın güvenlik politikasına ve Alman hükümetinin askeri harcamalara ayırdığı bütçeye etkisini değerlendirdi. Aslan, Rusya’nın Ukrayna’da giriştiği savaşın Almanya’da güvenlik kaygısını tetiklediğini ve Almanya’yı yöneten koalisyonun da bundan ötürü askeri harcamalarda 100 milyar euroluk bir artış kararı aldığını vurguladı.

“Siyasi bir dev ama bunu tamamlayabilecek ordusu yok”

Aslan, şu an sosyal demokratlar, yeşiller ve liberallerin oluşturduğu koalisyonun askeri harcamalar açısından bir şans olduğunu söyledi. Aslan daha sağcı bir hükümet olsaydı güvenlik harcamalarının Almanya’daki siyasal kültüre ve tartışmalara daha farklı yansıyabileceğini ama bu koalisyon döneminde daha itidalli davranıldığını söyledi. Aslan ayrıca uzun yıllardır Alman siyasal elitlerinde “siyasi bir deviz ama bunu tamamlayabilecek bir askeri gücümüz yok” anlayışının da krizleri kullanarak savunma harcamalarında artışlar meydana getirdiğini ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.