Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başkent Elektrik’ten atılan işçilerin eylemi sürüyor: “Patronlar zenginleşiyor ama krizin faturası bize kesiliyor”

Elektrik dağıtım şirketi EnerjiSa’dan atılan işçiler, eylemlerini iki haftadır sürdürüyor. Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde bir araya gelen işçiler, kendilerine haklı bir sebep bildirilmeden atıldıkları işlerine geri dönmek istiyor. İşçiler, kriz sürecinde “patronların zenginleştiğini”, faturanın ise işçilere kesildiğini söyledi.

EnerjiSa, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Elektrik, Gaz, Su, Baraj Çalışanları Sendikası’nın (Enerji-Sen) işyeri temsilcilerinin de aralarında olduğu 30’un üzerinde işçiyi işten attı. İki haftadır eylemlerini sürdüren işçiler, bugün (11 Nisan) Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (KESK) Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası’nın (ESM) da destek verdiği eylemde, “Direne direne kazanacağız” sloganı atıldı.

“İşimizi alacağız”

Atılan işçilerden Erdal Şener “Bizi ‘birimimizde size uygun iş yok’ diyerek çıkardılar. Bizde her şey standart, açılıp kapanan birimler olmaz. Ramazan ayındayız, önümüz bayram. Şirketimiz bize bayram hediyesi veremez mi, çok mu şey istiyoruz?” dedi. İşçi Bekir Bayatlı, “Sarı sendikanın şube başkanlarının ellerinde listeler varmış, üye olmazsanız bu listelere sizin de isminizi yazarız diye mobbing uyguluyorlar, bunlardan haberin var mı sayın müdürüm? İmzaları gözden geçirin, beraber masada oturalım” diye konuştu.

İşçi Mehmet Oğuz “Ben senelerdir bu işi yapıyorum, 45 yaşımdan sonra nerede iş bulacağım? Üniversiteli oğlum ‘okulu bırakıp çalışayım, sen nasıl iş bulacaksın’ diyor. 17 yaşındaki oğlum işini almadan gelme dedi. Ben de gitmeyeceğim, işimizi alacağız” dedi.

İşçilere sendikalardan destek

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin işten atılan işçilerin, EnerjiSa’dan alınmış çok sayıda takdir belgesiyle plaketleri olduğunu ve işçilerin, DİSK’te örgütlendikleri için işten çıkarıldığını söyledi. ESM Genel Başkanı Cemalettin Sağtekin de “Bu ülkede kimler zenginleşiyor? Bizim sadece yoksulluğumuz, işsizliğimiz, sorunlarımız büyüyor. Patronlar zenginleşiyor ama krizin faturası bize kesiliyor” diye konuştu.  

DİSK Türkiye Basın Yayın ve Matbaa Çalışanları Sendikası (Basın-İş) Yönetim Kurulu üyesi Ali Ergin Demirhan, “İki haftadır sizin ve çok sayıda kentte, Sabancı’ya bağlı şirketlerde size destek için büyüyen eylemlerin haberlerini yapıyoruz. 1 Mayıs’a giderken Türkiye başka bir gerçekliği görüyor, buradaki direniş bütün emekçilerin geleceği için. 1 Mayıs yaklaşırken işçiler haklarını alıp bayram edecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.