Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIBA Kadınlar EuroLeague Final-Four: Fenerbahçe Safiport’u yenen Sopron Basket şampiyonluğa ulaştı

Avrupa basketbolunun kadınlardaki bir numaralı organizasyonu olan FIBA Kadınlar EuroLeague, temsilcimiz Fenerbahçe Safiport’un 60-55’lik Sopron Basket mağlubiyeti ile sona erdi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun ev sahipliğinde dün (10 Nisan), 9.500 basketbolseverin önünde oynanan FIBA Kadınlar EuroLeague Final-Four finalinde Macaristan temsilcisi Sopron Basket, tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

Hava atışıyla birlikte Sopron Basket’in skoreri Fegyverneky’nin sayılarına engel olamayan sarı-lacivertliler, rakibin 12-0’lık serisine karşılık, ilk 8 dakikada sayı üretemeyerek çeyreği 16-6 geride kapattı. İkinci çeyrekte de Macaristan temsilcisine karşı basit top kayıplarına devam eden temsilcimiz, ilk yarıyı 29-19 geride bitirdi.

Fenerbahçe Safiport, kaptan Olcay Çakır Turgut’un üst üste bulduğu basketler ile farkı bir sayıya kadar indirdi. Fakat rakibin tekrar ritim bulması dış atışlarına yansıdı ve son çeyreğe 45-38 ile girildi. Sarı-lacivertlilerin yıldız oyuncuları Zahui ve Iagupova’nın bulduğu sayılara Sopron Basket’ten January’nin cevabı gecikmedi. Farkın indiği anlarda kaçan dış atışlarla öne geçme fırsatlarını değerlendiremeyen Fenerbahçe Safiport, mücadeleden 60-55 mağlup ayrıldı.

Sopron Basket’te Gabby Williams, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe Safiport’ta Iagupova’nın 13 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi. Final-Four’un en değerli oyuncusu Sopron Basket’ten Gabby Williams seçildi.

Üst üste dördüncü kez Final-Four oynama başarısı gösteren Macaristan ekibi, 2018’de ikinci, 2019 ve 2021’de dördüncü olmuştu. Fenerbahçe Safiport, FIBA Kadınlar EuroLeague’deki dördüncü finalini de kaybetti. Sarı-lacivertliler, 2013’te Rusya ekibi UMMC Ekaterinburg’a 82-56, 2014’te Galatasaray’a 69-58 ve 2017’de ise Rusya’dan Dinamo Kursk’a 77-63 mağlup olarak ikincilikle yetinmişti.

Fenerbahçe, kadın basketbolunda Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2021’de de son dörde adını yazdırmıştı. Sarı-lacivertliler, organizasyonu 2012 ve 2015’te dördüncü, 2016 ve 2021’de ise üçüncü olarak tamamladı.

Sopron Basket’in FIBA EuroLeague Kadınlar şampiyonluk kupasını kaldırdığı anlar:

Gabby Williams’ın “En Değerli Oyuncu” ödülünü aldığı anlar:

FIBA EuroLeague Kadınlar sosyal medya hesabı, “Hafta sonu boyunca, yüreklerini ve ruhlarını parkede bıraktılar” paylaşımını yaparak, kapalı gişe oynanan müsabakalarda tribünleri dolduran taraftarlar için teşekkür mesajı yayınladı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.