Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci (2): Kadın savaş muhabiri olmak – Nimet Kıraç anlatıyor

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) ve Medyascope işbirliğiyle hazırladığımız “Gazeteci” programının ikinci bölümünde İpek Yezdani’nin konuğu, bağımsız gazeteci Nimet Kıraç.

Yakın zamanda Ukrayna’da savaşı yerinde izleyen Kıraç yaşadıklarını, savaş muhabirliği geçmişini, çatışma bölgesinde kadın gazeteci olmanın zorluklarını anlatıyor.

Nimet Kıraç, George Washington Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişimi bölümü mezunu. Kariyerine Atlanta’da CNN International’da haber masası editörü ve saha yapımcısı olarak başladı. 2016’da İstanbul’a taşındı. Bir süre haber editörlüğü yaptıktan sonra bağımsız gazeteci olmaya karar verdi. Haber yazıları, fotoğrafları ve videoları Al-Monitor, Financial Times ve Le Figaro gibi uluslararası haber mecralarında yayımlandı. Üç senedir New York Times ile bağımsız olarak çalışmalarına devam ediyor. Gazete Oksijen’de yazıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.