Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Nurettin Kurt hayatını kaybetti

Deneyimli gazeteci, Nurettin Kurt, 59 yaşında hayatını kaybetti. Ankara’da polis-adliye muhabiri olarak çalışan ve 30 yıllık meslek hayatına çok sayıda ödül sığdıran Kurt, akciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 

Ankara’da bir hastanede akciğer yetmezliği tedavisi gören gazeteci Nurettin Kurt, bu sabah (11 Nisan) hayatını kaybetti. Kurt, yarın (12 Nisan) öğle namazı sonrasında Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

“Mecburen emekli oldum” demişti

Kurt, 2017’de Hürriyet’ten ayrılırken “Mecburen emekli oldum” diyerek şunları söylemişti: 

30 yıllık meslek hayatımda Sedat Simavi (2008) başta olmak üzere Avrupa Birliği araştırmacı gazetecilik ödülü (2014), yedi defa Gazeteci Barış Selçuk ödülü, iki kez Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı ödülü ve onlarca benzer ödüle layık görüldüm. Sadece gazetecilik yaptığım için üç kez (gizliliği ihlal suçundan, toplam 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım) bunlar benim şeref madalyalarımdır. Tekrar dünyaya gelsem yine aynı mesleği yaparım. Paylaşmak zorunda kaldım, sağlıcakla nice güzel günlerde görüşmek dileği ile. Tabii ki 27 yıl görev yaptığım Hürriyet gazetesinden mecburen emekli oldum. Emeği geçen herkese çok teşekkürler, sağlıcakla kalın.

TGC’den başsağlığı mesajı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Kurt için yayınladığı başsağlığı mesajında “Değerli meslektaşımız Nurettin Kurt’u kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Kurt’un ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Nurettin Kurt kimdir?

1963 yılında Tokat’ta doğan Kurt, gazeteciliğe 1985 yılında Bulvar gazetesinde polis-adliye muhabiri olarak başladı. 1986 yılından itibaren, Günaydın-Tan gazetelerinde çalışırken, 1991 yılında Hürriyet Gazetesi Ankara Bürosu’na geçti. Yaklaşık 32 yıl polis-adliye muhabiri olarak görev yaptı. 

2008 yılında TGC Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü başta olmak üzere, 2011 TGC Başarı Ödülü, Avrupa Birliği Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, iki kez Çağdaş Gazeteciler Derneği Haber Ödülü, yedi kez Barış Selçuk Gazetecilik Ödülü ile birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından ödüllere değer görüldü. “Olay-Polis-Adliye Gerilim Üçgeninde Kurt Gazeteci” isimli bir kitabı yayımlandı. 2018 yılının Ocak ayında Hürriyet gazetesinden emekli oldu. Kurt evli ve iki çocuk babasıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.