Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Yavaş, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na gitti, siyaset karıştı”

Gazeteci Murat Yetkin, “Yetkin Report”taki “Yavaş, Akşener ve Kılıçdaroğlu’na gitti, siyaset karıştı” başlıklı yazısında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “cumhurbaşkanı adayımız” dediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesini değerlendirdi.

Yetkin, şu değerlendirmede bulundu:

Kılıçdaroğlu ziyaretinden hemen sonra Yavaş ile bir telefon görüşmesi yaptım. Büyükşehir Belediyesi’ndeki üç yılı geride bıraktığını, önünde iki yıl olduğunu, bu iki yıla dair projeleri diğer liderlerle de paylaşmak üzere davet iletmekte olduğunu söyledi. Şu anda Büyükşehir faaliyet raporunu hazırladığını, adaylık tartışmalarının kendi dışında olduğunu tekrarladı. Daha fazla beyanda bulunmak istemediğini özellikle vurguladı.

Mansur Yavaş’ın kendi adaylığı üzerine dışarıdan yapılan spekülasyonlardan son derece rahatsız olduğu ve bunu hem Akşener hem de Kılıçdaroğlu ile paylaştığı anlaşılıyor.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın geçen hafta Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programında adaylarının Yavaş olduğunu söylemesinin sadece onu değil, CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere altılı masayı rahatsız ettiği görülüyor. Sanki Yavaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a rakip çıkarsa Özdağ’ın etkisiyle olacak algısı oluşturulmak isteniyor diye düşünüyor muhalefet partileri. Bunun üzerine HDP önceki eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın gazeteci Tolga Candaş Işık’ın sorusu üzerine, avukatları aracılığıyla Kürt seçmen varlığını hissettirmesi rahatsızlığı artırmış durumda.

Murat Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.