Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk, Twitter’ın yönetim kuruluna katılmayacak

Sosyal medya ağı Twitter’ın CEO’su Parag Agrawl, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ın yönetim kuruluna katılmamaya karar verdiğini açıkladı. Musk, Twitter’ın yüzde 9,2’lik hisselerini satın almış ve şirketin en büyük hissedarı olmuştu.

Twitter CEO’su Parag Agrawal, platform üzerinden paylaştığı mesajında, Musk’ın 9 Nisan itibarıyla yönetim kuruluna dahil olduğunu ancak daha sonra bu karardan vazgeçtiğini duyurdu.

Agrawal, “5 Nisan Salı günü Elon Musk’ın yönetim kuruluna atanabileceğini açıklamıştık ve incelemelerden sonra Elon, resmi olarak 9 Nisan’da yönetim kuruluna girdi. Fakat aynı sabah Elon, yönetim kuruluna katılmak istemediğini söyledi. Ben bunun iyi olduğuna inanıyorum. Biz her zaman yönetim kurulunda olsunlar ya da olmasınlar hissedarlarımızın yorumlarını önemsiyoruz. Elon bizim en büyük hissedarımız ve biz onun uyarı ve önerilerine her zaman açığız” dedi.

Yönetim kuruluna katılacağı da Twitter’dan açıklanmıştı

CEO Agrawal, Musk’ın yönetim kuruluna katılacağı yönündeki kararını 5 Nisan’da Twitter üzerinden duyurmuştu:

“Son haftalarda Elon ile yaptığımız konuşmalarda, yönetim kurulumuza büyük bir değer katacağını netleştirdik. Hizmetlerin tutkulu bir inananı ve yoğun eleştirmeni olarak Elon Musk tam ihtiyacımız olan kişi.” 

Twitter’da 80 milyondan fazla takipçisi bulunan Musk da aynı gün sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında, önümüzdeki aylarda Twitter’da önemli değişiklikler yapmak için yönetim kuruluyla çalışmayı dört gözle beklediğini yazmıştı.

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk’ın yüzde 9,2’lik hissesini satın almasının ardından Twitter’ın hisseleri yüzde 25 yükselmişti. ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu, Musk’ın 73 milyondan fazla Twitter hissesi satın aldığını duyurmuş ve Musk böylece, Twitter’ın en büyük hissedarı olmuştu.

Düzeltme butonu istiyor musunuz?

Hisseleri satın almasının ardından Musk, Twitter’da bir anket yayınlamış ve kullanıcılara “Twitter’da bir düzenleme butonu ister misiniz?” diye sormuştu.

Musk’ın anketine Twitter’ın CEO’su Agrawal da yanıt vermiş ve “Lütfen dikkatli oy verin” ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Guardian, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.