Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’liler tarım vakfı kurdu, eski Tarım Bakanı Mehdi Eker de kurucular arasında

Resmi Gazete’de bugün (12 Nisan) yayımlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanına göre; AKP döneminde Tarım ve Orman Bakanlığı kadrolarında görev yapmış 10 isim Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Vakfı’nı (TARPOL) kurdu. Eski bakanlardan Mehmet Mehdi Eker de kurucular arasında.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayımlanan vakıf ilanına göre, AKP döneminde Tarım ve Orman Bakanlığı kadrolarında görev yapmış 10 isim Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Vakfı’nı (TARPOL) kurdu.

Vakfın kurucuları arasında, eski Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Mehdi Eker, eski Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayhan, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Danışmanı Ersin İstanbulluoğlu, eski Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, eski Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Vekili Gürsel Küsek, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, eski Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çakır yer aldı.

Vakfın yönetim kurulu ise Vedat Mirmahmutoğulları, İrfan Erol, Gürsel Küsek, Mustafa Kayhan ve Durali Koçak’tan oluştu.

“Gıda güvenliği ve güvenilirliği konularında çalışma yapılacak”

Vakfın senedine göre, vakfın amacı ise şöyle açıklandı:

“Doğal kaynakların sürdürülebilirliği esasına bağlı olarak, tarımsal üretimi geliştirme stratejileri, gıda güvenliği ve gıda güvenilirliği konularında çalışma yapmak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.