Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başak Cengiz’in adı öldürüldüğü sokağa verildi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Ataşehir’de samuray kılıcı ile öldürülen Başak Cengiz’in adını yaşamını yitirdiği sokağa verdi. Karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi.

Başak Cengiz

İstanbul Finans Merkezi’ndeki bir proje için iki aylığına İstanbul’a gelen mimar Başak Cengiz (28), 9 Kasım 2021’de mesaisinin ardından kaldığı otele doğru yürüdüğü sırada Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

İBB Meclisi bugün (12 Nisan) nisan ayı ikinci olağan toplantısında, öldürüldüğü Ataşehir’in Barbaros Mahallesi’ndeki Karanfil Sokağa Başak Cengi’in adını verdi. Karar, oybirliğiyle kabul edildi.

Oturumda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Ali Haydar Kahraman, komisyon üyelerine teşekkür etti ve bekleyen benzer dosyalar ilgili de aynı hassasiyetin gösterilmesini istedi.

AKP’li Meclis Üyesi Mustafa Naim Yağcı da “Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Bir daha kadın cinayetlerinin, cana karşı yapılan bir saldırının olmaması duası ve temennisi ile adı sonsuza kadar yaşayacak” dedi.

Öte yandan toplantıda eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın adı Üsküdar Kısıklı’daki İstanbul Kent Üniversitesi Hatıra Ormanı’na verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.