Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray NEF, deplasmanda Fenerbahçe Beko’yu yendi

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 27. haftası dev derbiye sahne oldu. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan müsabakada Galatasaray NEF, Fenerbahçe Beko’yu 76-70’lik skorla geçti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda dün akşam (11 Nisan) oynanan müsabakaya Galatasaray NEF’in dış atış yüzdesi damga vurdu. Müsabakaya üç sayı çizgisinin gerisinden 4’te 4 ile başlayan sarı-kırmızılılar, ilk periyodu 25-18 önde kapattı. İkinci çeyrekle birlikte Fenerbahçe Beko’da İsmet Akpınar’ın devreye girmesiyle 9-0’lık seri yakalanmasına rağmen, yarı 38-36’lık konuk ekip üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyrekte de hücumda etkili başlayan Galatasaray NEF, Melo ve Göksenin Köksal’ın sayılarıyla farkı 7’ye kadar çıkardı. Periyodun kalanında oyun temposunu yükselten ev sahibi ekip, Marko Guduric’in üç sayılık basketiyle 52-51 öne geçti. Fakat sarı-kırmızılıların yeni transferi Canaan’ın sayıları, deplasman takımının son çeyreğe 58-56 önde girmesini sağladı. Son periyoda iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Polonara’nın etkili oyunuyla 68-63 öne geçti. Sarı-kırmızılılar adına maçın etkili isimlerinden Melo ve Blackshear’ın beş faulle oyun dışı kaldığı bölümde Canaan, Dee Bost ve Kravish’in kaydettiği basketlerle 13-0’lık seri yakalayan konuk ekip, son 45 saniyeye sekiz sayı önde girdi. Kalan bölümde rakibine üstünlüğü kaptırmayan Galatasaray NEF, deplasmanda Fenerbahçe Beko’yu 76-70 mağlup etti.

Müsabakanın bitmesinin ardından Galatasaraylı basketbolcular büyük sevinç yaşarken, sarı-lacivertli taraftarlar sahaya yabancı madde attı. Konuk ekip, sahaya yabancı madde atılmasının ardından hızlı bir şekilde soyunma odasına yöneldi. 

Galatasaray NEF’in galibiyet sonrası paylaşımı:

Bu sonuçla birlikte Galatasaray NEF galibiyet sayısını 17’ye yükseltti. Basketbol Süper Ligi’nde 27. hafta alınan sonuçlar ve puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.