Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Bizim adayımız belli”

Meclis’teki siyasi partilerin grup toplantıları başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı hakkında konuştu. Kendi adaylarının belli olduğunu belirten Bahçeli, altı muhalefet partisinin yürüttüğü çalışmaları eleştirerek, “Bizim adayımız bellidir, sizin çürük adayınız ne zaman ortaya çıkacaktır? Kripto talimatların yolunu mu gözlüyorsunuz? Henüz küresel efendileri bir adayı işaret etmemiştir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen cumartesi günü (9 Nisan) Bülent Ecevit Parti Okulu’nda “Atatürk’ü Anlamak” konulu dersi anlatmasına da değinen Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na şöyle seslendi: “Atatürk tam bağımsızlık, zillet ittifakı tam bağımlılıktır. Atatürk milli mücadeledir, zillet ittifakı gayri resmidir.”

“Her kurumda milliyetçi olmalıdır”

Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: “Her kurumda milliyetçiler tabii ki olmalıdır, olacaktır. Ancak ülkücüyüm, milliyetçiyim diyen kim varsa ana kucağı MHP’dir. MHP bölge ülkelerinde soydaşlarımızı küresel kargaşadan kurtaracak bir anlayışın da temsilcisidir.”

“Kanlı boğuşma teşvik ediliyor”

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş hakkında da konuşan Bahçeli, başta ABD olmak üzere Batı ülkeleri ve NATO’nun ateşkes çabalarını baltaladığını savundu: “Savaş baronları silahların susmasına karşıdır. ABD Dışişleri Bakanı, Ukrayna’nın savaşı kazanacağını iddia ederek kanlı boğuşmayı teşvik etmektedir. ABD ile Birleşik Krallık ateşkes ümitlerini sabote etmek için her yola müracaat edecek zihniyettedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.