Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta metro istasyonuna silahlı saldırı: 16 yaralı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentindeki Brooklyn Sunset Park Mahallesi’nde bulunan metro istasyonunda silahlı saldırı düzenlendi. New York Polis Departmanı, saldırıda sekiz kişinin açılan ateş sonucunda, sekiz kişinin ise dumandan etkilenerek yaralandığını duyurdu. Metroda bulunan patlayıcılar etkisiz hale getirilirken saldırıyı kimin gerçekleştirdiği belirsizliğini koruyor. Komiser Keechant Sewell, saldırının terör eylemi olarak değerlendirilmediğini söyledi.

ABD’nin New York kentindeki Brooklyn Sunset Park Mahallesi’nde bulunan metro istasyonuna yerel saatle 08:30 sularında silahlı bir saldırı düzenlendi. Saldırıda sekiz kişi açılan ateş sonucunda, sekiz kişi ise dumandan etkilenerek yaralandı.

New York Şehir İtfaiyesi, metroda patlayıcıların tespit edildiğini belirtirken daha sonra bir açıklama yapan New York Polis Departmanı (NYPD), metroda aktif patlayıcı bir cihaz kalmadığını bilidirdi. Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Komiser Keechant Sewell, saldırının terör eylemi olarak değerlendirilmediğini belirtti. Sewell, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığını söyledi.

NYPD, görgü tanıklarının saldırgan hakkındaki ifadeleri doğrultusunda 1.65 boylarında siyah birini arıyor. Yetkililer metroda bir silah bulduklarını belirtirken saldırganı arama çalışmalarında New York polisine Federal Araştırma Bürosu (FBI) da eşlik ediyor.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Görgü tanıkları, saldırganın yüzünde bir gaz maskesi ve üzerinde turuncu inşaat yeleği olduğunu anlattı. Polis, gaz maskesi ve işçi yeleği giyen saldırganı arıyor. Associated Press’in (AP) aktardığına göre saldırgan saldırının ardından kaçtı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın konu hakkında bilgilendirildiğini ve kendisinin New York Belediyesi Başkanı Eric Adams ve New York Emniyet Müdürü ile temasta olduğunu açıkladı. Biden’ın bugün ilerleyen saatlerde Iowa’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

BBC’nin New York Büro Şefi John Mervin, bölgede çok sayıda polisin ve acil müdahale aracının bulunduğunu ve Brooklyn’de bazı alanları kapattığını bildirdi. Olay yerinde bomba ekipleri de gitti.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg de durumu yakından izlediklerini söyledi.

Kaynak: NBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.