Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı finalistler belli oluyor: Real Madrid, Chelsea’yi konuk edecek – Villarreal, Bayern Münih karşısında sürpriz peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı finalistler, bugün (12 Nisan) oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. Turun ilk ayağında Bayern Münih’i 1-0 mağlup eden Villarreal, rövanş maçında Almanya deplasmanına konuk olacak. Gecenin maçında ise Real Madrid ile Chelsea kozlarını paylaşacak. Karim Benzema’nın üstün performansı ile Chelsea’yi deplasmanda 3-1 yenen Real Madrid, yarı final yolunda sürpriz yaşamak istemeyecek. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Real Madrid, Chelsea’yi ağırlayacak

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Chelsea’yi konuk edecek. Santiago Bernabeu Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetecek. 

Real Madrid’de hedef yarı final

Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, Chelsea engelini aşmak istiyor. Carlo Ancelotti’nin ekibi, 31 haftası tamamlanan LaLiga’da topladığı 72 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. 

Inter, Sheriff Tiraspol ve Shakhtar Donetsk’in bulunduğu D Grubu’nu 15 puan ile zirvede noktalayan İspanya temsilcisi, PSG’yi sahasında 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final aşamasında Chelsea’yi karşısında bulan lacivert-beyazlılar, rakibini deplasmanda 3-1 mağlup ederek avantajı cebine koydu. Öyle ki Real Madrid, Devler Ligi eleme turlarında ilk ayağını dış sahada kazandığı son 10 eşleşmenin dokuzunda tur atlamayı başaran taraf oldu. Öte yandan Chelsea karşılaşması, Carlo Ancelotti için farklı anlamlar taşıyor. Şampiyonlar Ligi’nde kariyerinde sekizinci kez yarı finalde boy göstermek isteyen İtalyan teknik direktörün hedefi, bu alanda Pep Guardiola ve Jose Mourinho’yu yakalamak.  

Ancelotti’nin Chelsea maçındaki en büyük kozu, son haftaların formda ismi Karim Benzema olacak. Kaydettiği 11 gol ile Şampiyonlar Ligi kariyerinde en fazla gol attığı sezonu geçiren Benzema, turnuva tarihinde bu alanda en yüksek sayıya ulaşan Fransız futbolcu konumunda bulunuyor.

Chelsea, Real Madrid karşısında sürpriz peşinde

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Chelsea, Real Madrid deplasmanında büyük bir sürprize imza atmak isteyecek. İngiltere Premier Lig’de 31 hafta sonunda topladığı 62 puan ile üçüncü sırada yer alan Maviler, bu karşılaşmalarda rakip filelere 64 gol atarken, kalesinde sadece 23 gole izin verdi.

Juventus, Zenit ve Malmö’nün bulunduğu H Grubu’nu 13 puan ile ikinci sırada tamamlayan Chelsea, son 16 turu aşamasında Lille’i rahat geçti. Yarı final yolunda karşısında Real Madrid’i bulan Maviler, sahasında oynadığı turun ilk ayağında rakibine 3-1 yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Real Madrid’e karşı tarihindeki ilk yenilgisini bu maçta alan Chelsea, Avrupa kupalarında ilk kez Santiago Bernabeu Stadyumu’na konuk olacak. Öte yandan OPTA verilerine göre Chelsea, Thomas Tuchel’in ilk kez görev yaptığı 2020 yılının Şubat ayından bu yana Şampiyonlar Ligi’nde en fazla kalesini gole kapatmayı başaran (10) takım olarak dikkatleri çekiyor. 

Thomas Tuchel’in Real Madrid karşısındaki en büyük kozu, Belçikalı yıldızı Romelu Lukaku olacak. Son haftalarda beklentilerin uzağında kalan Lukaku, Chelsea forması ile bu sezon 12 gol attı.

Real Madrid’in Chelsea’yi deplasmanda 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında bugün (12 Nisan) oynanacak karşılaşmalar:

Real Madrid-Chelsea (TSİ, 22.00) (3-1)

Bayern Münih-Villarreal(TSİ, 22.00) (0-1)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler