Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ukraynalı masa tenisçi Marina Litovchenko altın madalyasını satışa çıkardı

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden Ukraynalı masa tenisçi Marina Litovchenko, Rus saldılarılarında binası yıkılan üniversitesine destek amacıyla altın madalyasını satışa çıkardı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı devam ederken Marina Litovchenko, Ukrayna’nın Harkov şehrindeki üniversitesine yardım amacıyla Tokyo 2022 Paralimpik Oyunları’nda kazandığı altın madalyayı açık artırma usulü ile satışa çıkardı.

Madalyanın kendisi için çok kıymetli olduğunun altını çizen Litovchenko, bu kararının gerekçesini şöyle açıkladı: “Spor benim hayatım, hayatım ise mücadeledir. Burada yanımda destek olması çok önemli. Üniversite uzun zamandır benim yanımda. Bundan dolayı ben binası yıkılan, öğrencilerinin ve öğretmenlerinin her gün yardıma ihtiyacı olduğu üniversiteme yardım etmeye karar verdim. Ödüllerim arasında en pahalı olan Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda kazandığım altın madalya ödülümü, üniversitenin yaşaması ve çalışabilmesi için satmaya karar verdim.”

Madalyayı yarı finalde Rusya’dan iki sporcuyu 3-0 yenerek kazandığını hatırlatan Litovchenko, “Bugün benim üniversitem ve Harkov şehrim direniyor. Hadi birlikte ayakta kalmasına yardımcı olalım. Açık artırmaya katılmak isteyen herkes sosyal medyadaki bu gönderimin altına yazabilir ya da bana özelden mesaj atabilir. Madalyanın başlangıç fiyatı 10 bin dolardır ve açık artırma 30 Nisan’a kadar devam edecektir. Ayrıca üniversiteme destek olmak isteyen herkes Üniversite Mezunlar Derneği’ne bağışta bulunabilir. Bağış yapanlara daha sonra imzalı kartpostal göndereceğim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.