Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de enflasyon son 40 yılın zirvesini gördü, Biden’ın görev onayı yüzde 41’e düştü

​Reuters/Ipsos tarafından yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktığı Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Başkan Joe Biden’ın kamuoyu desteği yüzde 41 seviyesine kadar geriledi.

​Artan tüketici fiyatları ile başı dertte olan ABD Başkanı Joe Biden’ın görev onayı, Reuters/Ipsos’un son kamuoyu araştırmasına göre yüzde 41 seviyesine geriledi.

Dün (12 Nisan) son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı belirtilen enflasyon, Biden’ın kamuoyu desteğinin azalmasındaki en büyük faktör. Açıklanan son verilere göre ülkede enflasyon yüzde 8,5 seviyesinde.

En büyük problem ekonomi

Kamuoyu araştırmasında katılımcıların yüzde 27’si, ABD’nin en büyük probleminin ekonomi olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 53’ü Biden’ın ekonomi ile başa çıkamadığını düşünürken, yalnızca yüzde 25’i ülkenin doğru yönde ilerlediğini düşünüyor. 

Dört puan hata payına sahip araştırma, 444’ü Demokrat ve 369’u Cumhuriyetçi partili olmak üzere bin beş yetişkin ile yürütüldü. Anket ortalamalarına göre, Başkan Biden’ın görev onayı Kasım 2021’den bu yana yüzde 43 ile yüzde 41 arasında seyrediyor. 

Biden’in istikrarlı bir şekilde devam eden yetersiz kamuoyu desteğinin kasım ayındaki ara seçimlerde Demokrat Parti’yi zorlaması, partinin Temsilciler Meclisi’nde ve muhtemelen Senato’da çoğunluğu kaybetmesi bekleniyor. Kongre’nin tamamen Cumhuriyetçiler’in kontrolüne geçmesi ile Biden’ın manevra kabiliyetinin azalması öngörülüyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.