Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Kobani gözaltılarına tepki: “Avukatların ulaşamadığı dosya basına servis edildi”

Kobani soruşturmasının ikinci dalgasında haklarında gözaltı kararı çıkan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski üye, yönetici ve belediye başkanları için, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu, “Dosyada hem avukat görüş yasağı hem de gizlilik kararı var ancak daha avukatlar bilgiye ulaşamadan, dosyanın içeriği basına servis edildi. Hukuka aykırı bu durum artık Türkiye’de sıradan bir uygulama haline getirildi” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kobani soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilen 91 ve şu ana kadar gözaltına alınan 56 kişi için, Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, basın toplantısı yaptı. Bugün (13 Nisan) HDP Ankara İl Örgütü’nde yapılan toplantıda konuşan İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu, Mersin, Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi farklı kentlerde gözaltına alınanların Ankara’ya getirildiğini belirtti. 

Sinemillioğlu, “Dün (12 Nisan) sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından parti yöneticilerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, belediye çalışanlarımız, eski parti üye ve yöneticilerimize yönelik bir siyasi kumpas operasyonu daha başlatıldı. Dosyada hem avukat görüş yasağı hem de gizlilik kararı olduğu için daha avukatlar bilgiye ulaşamadan, dosyanın içeriği basına servis edildi. Hukuka aykırı bu durum artık Türkiye’de sıradan bir uygulama haline getirildi” diye konuştu. 

“Kumpasın deşifre olduğunu gören savcı yeni arayışlara girdi”

HDP’ye yönelik saldırıların, Türkiye’deki bütün muhalefeti hedef aldığını söyleyen Sinemillioğlu, “Demokratik siyasetten korkanların başvurduğu siyasi kumpas operasyonları nafile olduğu gibi hukuksuzdur ve karanlıktır” dedi. 

Kobani davasında ileri sürülen delillerin çürüdüğünü söyleyen Sinemillioğlu, “HDP’ye yönelik operasyonları yürütmek için görevlendirilen Savcı Ahmet Altun’un en çok güvendiği iki tanık; mahkeme huzurunda bu soruşturmaya ilişkin herhangi bir bilgi ve görgüye sahip olmadıklarını ifade ettiler. Öyle anlaşılıyor ki Kobani dosyasının çöktüğünü ve kumpasın deşifre olduğunu gören savcı, yeni arayışlara girmiş” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.