Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIFA, yeni yayın platformunu tanıttı: “FIFA Plus”

FIFA, binlerce karşılaşmanın canlı olarak takip edilebileceği, 1950’den bu yana oynanan 2 bin 500’e yakın maçın görüntülerinin bulunduğu ve birçok dünya yıldızının hikayelerinin anlatıldığı belgesellerin yer alacağı FIFA+ platformunu yayınladı.  

FIFA Plus, yayın hayatına başladı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), yaptığı açıklamayla çevrimiçi yayın platformu FIFA Plus’ın yayın hayatına başladığını duyurdu. FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “FIFA, dünyanın en iyi dijital platformlarından birisi olan FIFA Plus’ı futbolseverler ile ücretsiz bir şekilde buluşturmaktan mutluluk duyuyor” denildi.  

Futbolseverlerin yeni uğrak noktası olacak FIFA Plus, 100 FIFA üyesi federasyonun karşılaşmalarını naklen yayınlayacak. Platform, her yıl 40 binden fazla karşılaşmayı canlı olarak aktarmayı planlıyor. FIFA Plus, aynı zamanda tüm kadınlar ve erkekler Dünya Kupası karşılaşmalarını bünyesinde barındıracak ve 1950’den bu yana oynanan 2 bin 500’e yakın maçın görüntülerini de takipçileri ile buluşturacak. Platform ayrıca, kadın ve erkek genç futbol takımlarının karşılaşmalarını canlı şekilde yayınlayacak. 2022 Dünya Kupası da canlı olarak FIFA Plus üzerinden takip edilebilecek.

İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce ve İspanyolca dil seçeneklerine sahip FIFA Plus’a ücretsiz şekilde kaydolunabilecek. Ancak reklamlı olarak ücretsiz şekilde faydalanılabilen bu platforma önümüzdeki günlerde abonelik sisteminin eklenmesi bekleniyor. 

FIFA Plus’ta ilk etapta Ronaldinho, Dani Alves, Ronaldo Nazário, Romelu Lukaku, Lucy Bronze and Carli Lloyd’un hikayelerinin anlatıldığı belgeseller yer alacak. Yapılan açıklamada bu sayının önümüzdeki dönemde artacağının altı çizildi. Brezilyalı efsane Ronaldinho da, “The Happiest Man in the World (Dünyanın En Mutlu Adamı)” isimli belgeselin FIFA Plus’ta yayınlandığını açıkladı. Filmin tanıtımında Ronaldinho’nun “İlk hatırladığım… Futbol topu… Futbol topu benim hayatımın aşkı! Topu ne zaman ayağıma alsam, dünya o an benim için durur. O an başka hiçbir şey düşünmem. Sizin için zor olan şey benim için çok kolaydı. Dolu bir stadyumu düşünmeden geçirdiğim bir gün bile yok. Futbol benim hayatımdı” sözleri yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.