Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’a devredilen Kaşıkçı dosyasına Ali Babacan’dan tepki: “Suudi Arabistan’dan ne kadar swap dilendiler?”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2018 yılında öldürülen Suudi yazar Cemal Kaşıkçı’nın davasının Suudi Arabistan’a devredilmesine tepki gösteren Ali Babacan, “Erdoğan kaç kere ‘Dosyayı vermeyiz, gelip burada bakarlar’ dedi. Merak ediyorum, Suudi Arabistan’dan ne kadar swap dileniyorlar?” diye konuştu. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cemal Kaşıkçı davasının Türkiye’den Suudi Arabistan’a devredilmesine şu sözlerle tepki gösterdi: 

“Kaşıkçı cinayetinde ne kadar ağır ifadeler kullandılar. Erdoğan kaç kere ‘Dosyayı vermeyiz, gelip burada bakarlar’ dedi. Şimdi ne oldu da U dönüşü yaptınız? Merak ediyorum, Suudi Arabistan’dan ne kadar swap dileniyorlar? Unutmayalım, 130 milyar doların üstüne aralık ayında 17 milyar doları yaktılar. Bugünlerde cayır cayır dolar yakıyorlar.”

“Merkez Bankası’na yanlış işleri etiket yazan esnaf mı yaptırdı?”

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin konuşan Ali Babacan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Enflasyonun sebebi olarak gene başkalarını işaret etmiş. ‘Bunlarla mücadele edeceğim’ diyor. Merkez Bankası’na talimat verip yanlış işler yaptıran, fiyat etiketlerini yazan esnaf mı? Arka kapıdan 130 milyarı sattıran, yetmiyormuş gibi aralık ayında 17 milyar doları daha sattıran, pazarcı esnafı mı?” dedi.

Makyaj malzemelerini alıp rakamları boyayacaksınız, o boyaları birbirinizle paylaşın

TÜİK ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) açıkladığı işsizlik verilerine dikkat çeken Ali Babacan, iki kurumun açıkladığı oranlara ilişkin şunları söyledi: “TÜİK ‘İşsiz sayımız bir yılda 623 bin kişi azaldı’ diyor. İŞKUR ‘325 bin arttı’ diyor. İki kurum arasında 948 bin fark var. İkisi de devletin kurumu. Hangisine inanacağız? Devletin iki kurumunun açıkladığı veri birbirinden ne kadar farklı. TÜİK’e, İŞKUR’a ve özellikle de Cumhurbaşkanı’na seslenmek istiyorum. Makyaj malzemelerini alıp rakamları boyayacaksınız, o boyaları birbirinizle paylaşın. En azından birbirinizden haberiniz olsun. Bu tutarsızlığı da açıklayın.”

“Üniversite öğrencileri çorba-ekmekle karınlarını doyurmaya çalışıyor

Üniversite öğrencilerinin mevcut ekonomik kriz nedeniyle zorluk yaşadığını da vurgulayan Babacan, “10 sene önce biriktirdiği harçlıkla senede bir kez yurt dışına çıkma hayali kuran üniversite öğrencileri bugün çorba-ekmekle karınlarını doyurmaya çalışıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.