Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı finalistler belli oldu: Villarreal, Bayern Münih’i eledi – Uzatmalarda sahneye çıkan Karim Benzema, Real Madrid’i üst tura taşıdı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarı finalistler belli oldu. Villarreal’e 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Bayern Münih, Robert Lewandowski’nin 52. dakikada kaydettiği golle öne geçti. Ancak İspanya temsilcisi, Chukwueze’nin 88. dakikadaki golü ile turnuvada altı şampiyonluğu bulunan Bayern Münih’i elemeyi başardı. Chelsea ise 3-1 kaybettiği maçın rövanşında Real Madrid ile kozlarını paylaştı. Santiago Bernabeu deplasmanında 3-0 öne geçen Chelsea, 78. dakikada Real Madrid’in golüne engel olamayınca maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda ise sahneye çıkan Karim Benzema, attığı gol ile lacivert-beyazlıları yarı finale taşıdı. Yarı finalde Real Madrid, Manchester City-Atletico Madrid eşleşmesinin; Villarreal ise Liverpool-Benfica eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Villarreal, Bayern Münih’i turnuvanın dışına attı

Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Villarreal’i konuk etti. Allianz Arena’da oynanan karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetti. 

Bayern Münih ve Villarreal’in dizilişleri

İspanya’da oynanan ilk karşılaşmayı 1-0 kaybeden Bayern Münih, karşılaşmaya etkili başlayan taraf oldu. Allianz Arena’yı dolduran seyircisinin desteğini arkasına alan ev sahibi, ilk önemli tehlikesini 18. dakikada yakaladı. Sol kanattan sıfıra inen Jamal Musiala’nın içeriye çevirdiği topa dokunamayan Robert Lewandowski, takımını golden etti. Bayern Münih, ilk yarıda oldukça organize bir görüntü çizen Villarreal savunmasını aşmakta zorlandı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Soyunma odasına 0-0 eşitlik ile giden Bayern Münih, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Villarreal kalesini abluka altına alan ev sahibi, aradığı golü ise 52. dakikada buldu. Bayern Münih, İspanya temsilcisinin savunmadan çıkarken kaptırdığı top sonrası pozisyona girdi. Thomas Müller’in pasında top ile buluşan Robert Lewandowski, yerden yaptığı düzgün vuruşta takımını öne geçiren isim oldu. Polonyalı yıldızının attığı golün ardından baskısını iyice artıran Bayern Münih, 70. dakikada mutlak bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Leroy Sane’nin sol kanattan açtığı ortada top ile altıpas bölgesinde buluşan Thomas Müller, yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı dışarı yolladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında oldukça zor anlar yaşayan Villarreal, 88. dakikada sürpriz bir gol ile skorda dengeyi sağladı. Hızlı gelişen Villarreal atağında Gerard Moreno’nun ara pasına hareketlenen Chukwueze, Manuel Neuer’i avlamayı başardı ve İspanya temsilcisini yarı finale taşıyan isim oldu. Villarreal, Chukwueze’nin golü ile turnuvada altı şampiyonluğu bulunan Bayern Münih’i elemeyi başardı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bayern Münih’i eleyen Villarreal, 2005/06 sezonunun ardından ikinci kez Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükseldi. 

Villarreal, Unai Emery yönetiminde Şampiyonlar Ligi/Avrupa Ligi’nde grup sonrası eleme turlarında oynadığı son 13 maçta rakiplerine mağlup olmadı (9 galibiyet, 4 beraberlik)

Karim Benzema Real Madrid’i üst tura taşıdı

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Chelsea’yi konuk etti. Allianz Arena’da oynanan karşılaşmayı, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti. 

Real Madrid ve Chelsea’nin dizilişleri

Londra’daki ilk maçı 3-1’lik skorla kaybeden Chelsea, Santiago Bernabeu’daki mücadeleye hızlı başladı. 15. dakikada maçta gol perdesi açıldı ve Mason Mount, İngiliz ekibini 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Mücadelenin ilk yarısı Chelsea’nin üstünlüğü ile noktalandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan da konuk ekip oldu. 51. dakikada Antonio Rüdiger farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. 65. dakikada Marcos Alonso’nun attığı gol, VAR incelemesinin ardından geçersiz sayıldı. 75. dakikaya gelindiğinde Real Madrid savunmasını üst üste çalımlarla eksilten Werner, skoru 3-0’a getiren golü kaydetti. Carlo Ancelotti 78’de hamlesini yaptı ve Marcelo ile Rodrygo oyuna girdi. 80. dakika oynanırken Modric’in ortasına harika bir vuruş yapan Rodrygo farkı ikiye indirdi ve normal sürenin sonucunu söyledi: 3-1.

İlk uzatma devresinde iki taraf da temkinli bir futbol ortaya koyarken Karim Benzema 96. dakikada sahne alarak skoru 3-2’ye getirdi. Bu skorla birlikte Real Madrid yarı finale yükseldi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Şampiyonlar Ligi tarihinde 97/98, 99/00, 01/02, 13/14 ve bu sezon olmak üzere beşinci kez bir önceki sezonun şampiyonunu eleyen Real Madrid, bunu başardığı daha önceki dört sezonda da kupayı kazandı.

15 – Son 12 sezonda 10’uncu kez yarı finale yükselen Real Madrid, Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla yarı final gören takım konumunda (15).

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final aşamasında dün (12 Nisan) oynanan karşılaşmalar:

Real Madrid 2-3 Chelsea (5-4)

Bayern Münih 1-1 Villarreal (1-2)

Yarı finalde Real Madrid, Manchester City-Atletico Madrid eşleşmesinin; Villarreal ise Liverpool-Benfica eşleşmesinin galibiyle karşı karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler