Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son yarı finalistler belli oluyor: Atletico Madrid, Manchester City ile kozlarını paylaşacak – Liverpool’un konuğu Benfica

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son yarı finalistler, bugün (13 Nisan) oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. Sahasında oynadığı ilk maçı 1-0 kazanan Manchester City, İspanya deplasmanında Atletico Madrid ile kozlarını paylaşacak. Gecenin diğer maçında ise Liverpool ile Benfica karşı karşıya gelecek. Portekiz’deki ilk maçı 3-1 kazanan İngiltere temsilcisi, yarı final yolunda sürpriz yaşamamak için sahaya çıkacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Günün öne çıkan maçında Atletico Madrid’in konuğu Manchester City

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Manchester City’yi konuk edecek. Wanda Metropolitano’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. 

Atletico Madrid, yarı final hesapları yapıyor

İspanya LaLiga’da 30 hafta sonunda topladığı 57 puan ile üçüncü sırada yer alan Atletico Madrid, bu karşılaşmalarda rakip filelere 57 gol atarken, kalesinde 38 gol görerek hayal kırıklığı yarattı. Diego Simeone’nin öğrencileri, geçen sezon şampiyon olarak tamamladıkları ligde sadece 25 gol yemişti. 

Liverpool, Porto ve Milan’ın yer aldığı B Grubu’nu yedi puan ile ikinci sırada tamamlayan Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester United’ı elemeyi başardı. United’ı saf dışı bırakarak çeyrek finale yükselen Atletico, bu aşamada karşısında bir diğer İngiliz kulübü Manchester City’yi buldu. Deplasmanda oynadığı karşılaşmayı isabetli şut çekemeden tamamlayan İspanya temsilcisi, sahadan ise 1-0 mağlup ayrıldı. Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi eleme turlarının ilk ayağını deplasmanda kaybettiği üç eşleşmenin ikisinde tur atlamayı başaran taraf oldu. Ancak Diego Simeone’nin öğrencileri, Devler Ligi’ndeki son yedi iç saha maçında dört beraberlik ve üç mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Öte yandan Simeone, Pep Guardiola ile son eşleşmesinde meslektaşına üstünlük kurmayı başarmıştı. Atletico Madrid, Guardiola’nın o dönem çalıştırdığı Bayern Münih’i Şampiyonlar Ligi yarı finalinde saf dışı bırakmıştı. 

Diego Simeone’nin Manchester City karşısındaki en büyük kozu, Fransız yıldızı Antoine Griezmann olacak. Griezmann, Atletico Madrid’in bu sezon Devler Ligi’nde attığı dokuz golün dördüne doğrudan katkıda bulundu.  

Manchester City’nin tek hedefi Devler Ligi kupası

İspanyol teknik direktör Pep Guardiola’nın çalıştırdığı Manchester City, 32 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 74 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Zirve yarışında Liverpool ile kıyasıya bir rekabetin içine giren City’nin en büyük hedefi ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. 

Paris Saint-Germain, RB Leibzig ve Club Brugge’un olduğu A Grubu’nu topladığı 12 puan ile ilk sırada tamamlayan Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Sporting Lizbon ile eşleşti. Portekiz temsilcisini zorlanmadan geçen Pep Guardiola’nın öğrencileri, çeyrek finalde Atletico Madrid’in rakibi oldu. Uzun yıllardır hedefledikleri UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna bu sezon ulaşmak isteyen Manchester City, rakibini sahasında 1-0 yenerek büyük bir avantajı cebine koymayı başardı. İngiltere temsilcisi, Guardiola yönetiminde İspanyol takımları ile oynadığı beş Devler Ligi maçının dördünü kazanmayı başardı. Manchester City, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nin grup sonrası aşamalarında oynadığı son 10 maçın sadece birinde sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. 

Pep Guardiola’nın Atletico Madrid maçındaki en büyük kozu, Kevin De Bruyne olacak. Belçikalı yıldız orta saha, bu sezon çıktığı 34 karşılaşmada 14 gol ve sekiz asistlik performansa imza attı. 

Manchester City’nin sahasında Atletico Madrid’i 1-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde bugün (13 Nisan) oynanacak karşılaşmalar:

Atletico Madrid-Manchester City (TSİ, 22.00) (0-1)

Liverpool-Benfica (TSİ, 22.00) (3-1)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.