Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hüseyin Çelik’ten Bekir Bozdağ’a Cemal Kaşıkçı tepkisi: “Kanunidir ama asla ahlaki ve vicdani değildir”

Eski bakanlardan Hüseyin Çelik, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan’a devredilmesine tepki gösterdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çelik, “Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunidir ama asla ahlaki ve vicdani değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz?” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu sabah, “Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir” açıklamasında bulunmuştu.

“Vah ki vah…”

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili davanın Suudi Arabistan’a devredilmesine bir tepki de geçmiş AKP hükümetlerinde Kültür ve Milli Eğitim bakanlıklarında bulunan Hüseyin Çelik’ten geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çelik, “Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunîdir ama asla ahlaki ve vicdani değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz? Bizim ülkemizde, Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…” diye yazdı.

Bozdağ “kanuna uygun” demişti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu sabah sosyal medyadan açıklamada yaparak, “Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir. Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasî hesapla yapılan çarpıtma yorumdur” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.