Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (15 Nisan 2022): Rekor kıran enflasyon düşecek mi? & Faiz neden yine sabit tutuldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dünkü (14 Nisan) Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizi kararını açıkladı: Faiz yüzde 14’te sabit tutuldu. Merkez Bankası, geçen yılın son dört toplantısında politika faizini 5 puan indirmiş, bu yılın ilk üç toplantısında ise yüzde 14’te sabit tutmuştu. Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması ne anlama geliyor? Rekor kıran enflasyon ne zaman ve nasıl düşecek? Prof. Dr. Öner Günçavdı, ekonomide son gelişmeleri yorumladı.

İBB Meclis toplantısında, toplu taşımaya yapılan zammın, öğrencilere yansıyan kısmının İBB tarafından karşılanmasına karar verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararı veto edeceğini duyurdu.

Ukrayna’daki savaşta zarar gören çocuklar yararına düzenlenen maçta Galatasaray ve Dinamo Kiev karşı karşıya geldi. “Barış için maç” sloganıyla sahaya çıkan ekipler arasındaki mücadelede Dinamo Kiev 3-1 galip oldu. Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Ukraynalılar maça büyük ilgi gösterdi ve stada girerken dostluk mesajları verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.