Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 33. hafta heyecanı başlıyor: Fenerbahçe’nin konuğu Göztepe – Beşiktaş, Giresun deplasmanında

Süper Lig’de 33. hafta heyecanı, bugün (15 Nisan) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük’ü konuk edecek

Trabzonspor, bugün (15 Nisan) VavaCars Fatih Karagümrük ile kozlarını paylaşacak. Medical Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Halil Umut Meler yönetecek. 

Bordo-mavililer, ligde oynadığı 32 karşılaşmada topladığı 72 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 59 gol atarken kalesinde ise yalnızca 27 gol gördü.

Son üç haftada altı puan kaybeden Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük maçından üç puan çıkartarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmak istiyor. Bordo-mavililer, Süper Lig tarihinde rakibi ile oynadığı beş karşılaşmayı da kazandı ve bu karşılaşmaların dördünde rakibine gol izni vermedi. Trabzonspor, sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı deplasmanda 2-0 kazanmıştı. Öte yandan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, aynı zamanda bu sezon lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım olarak dikkat çekiyor (32). 

Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, son dokuz karşılaşmada dört kez fileleri sarstı ve takımının toplam 18 puan kazanmasına katkıda bulundu. 

Volkan Demirel yönetimindeki VavaCars Fatih Karagümrük, 32 haftası tamamlanan ligde topladığı 46 puan ile 10. sırada yer alıyor. Kırmızı-siyahlılar, son yedi deplasman maçında bir galibiyet, bir beraberlik ve beş mağlubiyet alırken; bu karşılaşmalarda toplam 18 gol yedi. 

Fenerbahçe’nin konuğu Göztepe

Fenerbahçe, yarın (16 Nisan) Göztepe’yi konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Yasin Kol yönetecek. 

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 14 maçta 31 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son sekiz maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 59 puan ile ikinci sırada yer alıyor.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son sekiz haftada yedi galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Dev derbide Galatasaray’ı yenerek çıkışını sürdüren Fenerbahçe, Göztepe ile oynadığı son iki maçı kazanma başarısı gösteremedi. Öte yandan Fenerbahçe, İsmail Kartal’ın ilk maçına çıktığı Ocak 2022’den bu yana Süper Lig’de en fazla puan toplayan (27) ve en yüksek gol averajına sahip olan (14) takım olarak dikkat çekiyor. 

İsmail Kartal’ın Göztepe maçındaki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 24 karşılaşmada üç gol atıp, altı da asist yaptı. 

Küme düşme hattında can çekişen Göztepe, 32 haftası tamamlanan ligde topladığı 27 puan ile 19. sırada yer alıyor. Son dokuz haftada puan yüzü göremeyen sarı-kırmızılıların küme düşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Beşiktaş, Giresun deplasmanında

Beşiktaş, 17 Nisan Pazar günü GZT Giresunspor’a konuk olacak. Çotanak Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Arda Kardeşler yönetecek.

Beşiktaş, son 16 haftada sadece 29 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 32 karşılaşmada topladığı 50 puan ile lider Trabzonspor’un 22 puan gerisinde yedinci sırada yer alıyor

Önder Karaveli ile yolları ayırdıktan sonra ilk maçına Trabzonspor deplasmanında çıkan Beşiktaş, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Valerien Ismael yönetiminde Aytemiz Alanyaspor’u rahat geçen siyah-beyazlılar, GZT Giresunspor deplasmanından da üç puan ile dönerek çıkışına devam etmek amacında. Ancak Beşiktaş’ın rakibine karşı şansı tutmuyor. Siyah-beyazlılar, GZT Giresunspor deplasmanına konuk olduğu altı maçta sadece bir galibiyet alabildi. Beşiktaş, son 13 lig maçında ise yalnızca bir mağlubiyet alarak iyi bir görüntü çizdi. Öte yandan OPTA verilerine göre, bu sezon Süper Lig’de 11 maçı eşitlik ile sona eren Beşiktaş, 21. yüzyılda sadece 2011-2012 sezonunda daha fazla beraberlik aldı (12). Siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 31 maçın sekizini kaybederek ise kötü bir görüntü çizdi. Beşiktaş, şampiyon olarak tamamladığı 2020-2021 sezonunda yalnızca sekiz mağlubiyet almıştı.

Küme düşme potasından kurtulmayı başaran GZT Giresunspor, 32 haftası tamamlanan ligde topladığı 39 puan ile 16. sırada yer alıyor. 

Galatasaray’ın konuğu Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Galatasaray, 18 Nisan Pazartesi günü Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. NEF Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi, Kürşad Filiz yönetecek.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 12 karşılaşmada dört galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 32 haftası tamamlanan ligde topladığı 41 puan ile 14. sırada bulunuyor.  

Fenerbahçe ile oynanan derbide varlık gösteremeyen Galatasaray, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısına oldukça moralsiz çıkacak. Sarı-kırmızılılar, rakibini konuk ettiği son dört lig maçında da puan kaybetmedi. Evinde oynadığı son üç lig maçını kazanan Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste dört iç saha galibiyeti alabilmek için sahaya çıkacak. Öte yandan bu sezon ligde 47 gol yiyen Galatasaray, lig tarihinde sadece 2015-2016 sezonunda daha yüksek sayıda gol yemişti (49).

Domenec Torrent’in Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşısındaki en büyük kozu ise Bafetimbi Gomis olacak. Fransız yıldız, bu sezon çıktığı 10 karşılaşmada beş kez fileleri havalandırdı

Ligde küme düşmesi kesinleşen ilk takım olan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, topladığı 20 puan ile son sırada yer alıyor. 

Süper Lig’in 33. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

15 Nisan Cuma

Trabzonspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Yukatel Kayserispor-Çaykur Rizespor

16 Nisan Cumartesi

Atakaş Hatayspor-Demir Grup Sivasspor

Aytemiz Alanyaspor-Fraport-TAV Antalyaspor

Altay-Medipol Başakşehir

Fenerbahçe-Göztepe

17 Nisan Pazar

İttifak Holding Konyaspor-Gaziantep FK

Kasımpaşa-Adana Demirspor

GZT Giresunspor-Beşiktaş

18 Nisan Pazartesi

Galatasaray-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Süper Lig’de 33. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.