Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (16 Nisan 2022) – Putin nükleer ve kimyasal silah kullanır mı? |  Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu değerlendirdi

Editör: Gamze Elvan

Savaşın 52. gününde Rusya’nın başkent Kiev’e saldırıları devam ediyor. Kentin belediye başkanı, bugün erken saatlerde füze saldırılarında bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. Kiev’de bir askeri fabrika vuruldu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da taktik nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulundu. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam MEF Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu, Putin’in nükleer silah konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması ile fesih davası açıldı. 12 yıldır kadın cinayetleri verisi toplayan ve kadına yönelik şiddet davalarını takip eden platform açılan davaya tepki gösterdi ve “Bu çırpınışlar boşuna” dedi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyeleri bugün (16 Nisan) pek çok ilde eşzamanlı eylemdelerdi. Haber Hafta Sonu’nda Medyascope muhabirleri eylemde yaşanan gelişmeleri anlattı.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.