Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3 Dakikada Haftanın Gündemi (11): Demirtaş’a “Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi?” sorusu, muhalefette cumhurbaşkanı adaylığı tartışması, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne kapatma davası

(11 Nisan – 17 Nisan)

Editörler: Gamze Elvan & İnan Ketenciler

Prodüksiyon: Özgün Özgül, Pirsu Can Ergen, Özge Elvan & Meryem Melek Köse

Geçen haftanın öne çıkanlarını derledik.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Mansur Yavaş’a çağrısıyla “Muhalefetin adayı kim olacak?” sorusu tekrar gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya, “Siyasetin içinde bir insan değilim, kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim” dedi. Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret etti

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a “Kürtler Mansur Yavaş’a oy verir mi?” sorusunu avukatları aracılığıyla sordu. Demirtaş bu soruya, “Biz cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok ilkelere bağlı olup olmayacağına bakarız” yanıtını verdi. Ekrem İmamoğlu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Demirtaş, “Tüm baskılara rağmen elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya gayret ediyor. Olabildiğince kucaklayıcı olmaya gayret ediyor, Anadolu’da toplumsal karşılığı da olduğunu görebiliyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendisi ve yakınlarının Man Adası’nda hesap açtırdığı, buraya para aktardığı yönündeki iddialarını yargıya taşımış ve Kılıçdaroğlu tazminata mahkum edilmişti. Yargıtay, Kılıçdaroğlu’nun tazminata mahkum edildiği üç ayrı dosyada karar verdi. İki dosyada tazminat cezalarının tamamen kaldırılması yönünde karar çıktı. Kararın gerekçesinde “yapılan tartışmada kamu yararı bulunmaktadır” görüşü öne çıktı.

Yazar Ergün Poyraz, Aydın-Kuşadası’ndaki evinin önünde saldırıya uğradı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra konuşan Ergün Poyraz, Kuşadası Belediye Başkanı CHP’li Ömer Günel ve belediyeden mıcır ihalesi alan bir şirketi suçladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması ile fesih davası açıldı. 12 yıldır kadın cinayetleri verisi toplayan ve kadına yönelik şiddet davalarını takip eden platform açılan davaya tepki gösterdi ve “Bu çırpınışlar boşuna” dedi. Kapatma davasına karşı platform üyeleri Türkiye’nin pek çok ilinde eşzamanlı eylem düzenledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.