Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’nın Toronto şehrinde teravih namazından çıkanlara ateş açıldı: Beş yaralı

Kanada’nın Toronto kentinde, teravih namazından çıkanların üzerine bir araçtan ateş açılması sonucu beş kişi yaralandı.

Toronto Polis Departmanı’ndan David Rydzik, olayın Scarborough bölgesindeki Ebubekir-i Sıddık Camisi’nde meydana geldiğini söyledi.

“Kimseyle düşmanlıkları yoktu”

Cumartesi yerel saatle 01.00 (TSİ 08.00) sularında teravih namazından çıkan beş kişinin, yoldan geçen bir araçtaki kişi ya da kişilerin silahlı saldırısında yaralandığını açıklayan Rydzik, yaralananların düşmanlığa sebep olacak herhangi bir olaya karıştığını gösteren bilgi olmadığını belirtti.

“Hayati tehlikeleri yok”

Rydzik, hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılardan üçünün taburcu edildiğini, ikisinin ise tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

“Beş kardeşimiz vuruldu”

Saldırının gerçekleştirildiği Ebubekir-i Sıddık Camisi’nin bağlı olduğu Scarborough Müslümanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nadeem Sheikh, “Gerçekten üzgün ve endişeliyim. Bu sabah beş kardeşimiz vuruldu. Saldırganların bir an önce bulunup adalete teslim edilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.