Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 33. hafta heyecanı devam ediyor: Fenerbahçe, Göztepe’yi rahat geçti

Süper Lig’de 33. hafta heyecanı, dün (16 Nisan) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Göztepe’yi Serdar Aziz ve Arda Güler’in (penaltı) attığı goller ile 2-0 mağlup ederek galibiyet serisini beş maça çıkardı. 

Günün diğer maçlarında Atakaş Hatayspo, Demir Grup Sivasspor’la, Medipol Başakşehir ise Altay ile 1-1 berabere kaldı. Fraport-TAV Antalyaspor ise deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 3-1 mağlup etmeyi başardı. 

Fenerbahçe, Göztepe’yi iki farklı mağlup etti

Fenerbahçe, Süper Lig’in 33. haftasında Göztepe ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya çok hızlı başlayan sarı-lacivertliler, maçın henüz 4. dakikasında öne geçti. Mert Hakan Yandaş’ın sağ kanattan kullandığı kornerde kafa topuna yükselen Serdar Aziz, yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı filelere yollayan isim oldu. Kalesinde gördüğü golün ardından oyuna ortak olmak isteyen Göztepe, 18. dakikada Fenerbahçe kalesinde tehlike yarattı. Soner Aydoğdu’nun ortasında, arka direkte vuruşunu yapan Moubandje, kaleci Altay Bayındır engeline takıldı. Altay, 41. dakikada ise Tjanic’in ceza sahası içinden çektiği şutta da kalesini gole kapattı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Soyuma odasına 1-0 önde giden Fenerbahçe, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu ve 55. dakikada önemli bir gol pozisyonuna girdi. Ancak Göztepe forması giyen Murat Paluli, Osayi Samuel’in pasında gol vuruşunu yapmaya hazırlanan Diego Rossi’ye engel olmayı başardı. Sarı-lacivertliler, 82. dakikada VAR incelemesinin ardından penaltı kazandı. Karşılaşmanın hakemi Yasin Kol, Moubandje’nin ceza sahası içinde Rossi’ye yaptığı müdahaleyi penaltı olarak değerlendirdi. Hakem Kol, Moubandje’yi de doğrudan direkt kırmızı kart ile cezalandırdı. Beyaz noktanın başına geçen Fenerbahçe’nin 17 yaşındaki yıldız adayı Arda Güler, meşin yuvarlağı filelere yollarak maçın skorunu belirledi. 

Göztepe’yi 2-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin galibiyet serisi beş maça çıktı. 

Süper Lig’deki son dokuz maçını kaybetmeyen Fenerbahçe, Mart-Mayıs 2018’den (10 maç; 9G 1B) bu yana tek sezonda daha uzun bir yenilmezlik serisi yaşamadı (9 maç; Mart-Mayıs 2021 ile eşit).

Süper Lig kariyerindeki ilk penaltı golünü atan Arda Güler, Fenerbahçe formasıyla ilk kez iç sahada gol sevinci yaşadı.

Süper Lig’in 33. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Trabzonspor 1-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Yukatel Kayserispor 1-1 Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor 1-1 Demir Grup Sivasspor

Aytemiz Alanyaspor 1-3 Fraport-TAV Antalyaspor

Altay 1-1 Medipol Başakşehir

Fenerbahçe 2-0 Göztepe

Süper Lig’in 33. haftasında oynanacak karşılaşmalar:

17 Nisan Pazar

İttifak Holding Konyaspor-Gaziantep FK

Kasımpaşa-Adana Demirspor

GZT Giresunspor-Beşiktaş

18 Nisan Pazartesi

Galatasaray-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.