Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (18 Nisan 2022): Türkiye’de orta sınıf nasıl yok oldu?

Editör: Egemen Gök

Türkiye’de “Y” ve “Z” kuşakları olarak tanımlanan gençler, önceki jenerasyonlardan farklı olarak nelerle karşı karşıya? “Çalışırsan başarırsın” kuralı yok mu oldu? Türkiye’de sınıf geçişkenliği artık mümkün değil mi? X, Y, Z kuşağından vatandaşlar, iktisatçılar ve siyasetçiler yorumladı.

Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Alp Emeç, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı atasözü sebebiyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklandı.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve AKP milletvekili Bülent Arınç, Konya’da yayın yapan Kanal 42’de Mücahit Enes Turbil’in sorularını yanıtladı. Arınç’ın AKP’li vekilleri eleştirmesi ve halkın ekonomik koşullarına dair yaptığı açıklamalar gündemin ilk sıralarına oturdu.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Medyascope yorumcusu Prof. Dr. Öner Günçavdı ile “orta sınıf”ın krizini ve jenerasyonların karşılaştığı ekonomik farklılıkları konuştuk.

Spotify’dan dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.