Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da üç ton kokain yüklü tekneye el konuldu: Dört Türk gözaltında

İspanyol polisi, Kanarya Adaları açıklarında üç ton kokain taşıyan bir balıkçı teknesine el konulduğunu ve mürettebatın gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan beş kişiden dördü Türk, biri ise Gürcistan vatandaşı.

AKT1 isimli tekne, İspanyol takımadalarının yaklaşık 300 deniz mili güneyinde, bir İspanyol sahil güvenlik devriyesi tarafından durdurulduğunda kendisini bir balıkçı teknesi olarak göstermeye çalıştı.

Tekne, geçen cumartesi günü (16 Nisan) Las Palmas Limanı’na çekildi ve gemide bulunan beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlrdan dördünün Türk, birinin ise Gürcistan vatandaşı olduğu belirtildi.

2,9 ton kokaine el koyuldu

İspanyol polisi, yakıt depolarından birine gizlenen ve piyasa değerinin yaklaşık 72 milyon euro olduğu tahmin edilen 2,9 ton kokaine el konulduğunu açıkladı.

AFP, operasyonun, İspanya polisi, ulusal muhafızlar ve maliye bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü duyurdu. İhbarın da Atlantik Okyanusu’nda uyuşturucuya karşı mücadelesiyle bilinen Lizbon merkezli MAOC-Narkotik isimli uluslararası kuruluş tarafından yapıldığı belirtildi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.