Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Playoffları birinci tur ilk maçları tamamlandı

NBA Playoffları’nda birinci turun ilk karşılaşmaları bu sabaha karşı oynanan karşılaşmalarla geride kaldı.

NBA normal sezonunda Batı Konferansı lideri Phoenix Suns ile Batı Konferansı sekizincisi New Orleans Pelicans’ı karşı karşıya getiren karşılaşmada gülen taraf 110-99’luk skorla ev sahibi Suns oldu. 30 sayı, 7 ribaund, 10 asistlik performans ile Chris Paul karşılaşmaya damga vururken, Devin Booker 25 sayı 8 asist, Deandre Ayton ise 21 sayı, 9 ribaundluk performansları ile galibiyetin mimarlarından oldu.

Pelicans cephesinde ise Cj McCollum’un 25 sayı, 8 ribaund, 6 asistine, Jonas Valanciunas, 18 sayı, 25 ribaund ile eşlik etti.

Doğu Konferansı’nın lideri Miami Heat ile Doğu sekizincisi Atlanta Hawks’ı karşı karşıya getiren maçta ise, ev sahibi Heat baştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 115-91 gibi farklı bir skorla kazandı. Ev sahibi ekipte kenardan gelerek 8/9 3-sayılık atış isabeti ile 27 sayı kaydeden Duncan Robinson karşılaşmaya damga vurdu. Konuk ekipte ise All-Star oyun kurucu Trae Young yalnızca 1/12 isabetle 8 sayı üretti.

Duncan Robinson’ın kusursuz performansı:

Doğu Konferansı ikincisi Boston Celtics ile yedinci Brooklyn Nets arasındaki karşılaşma ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yıldız oyuncusu Jayson Tatum’ın son saniye basketi ile 115-114’lük skorla galip ayrılan ekip, ev sahibi Boston Celtics oldu. Konuk ekipte Kyrie Irving’in 39 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 4 top çalmalık performansı mağlubiyete engel olamadı.

Jayson Tatum’un maç kazandıran basketi:

Jayson Tatum’un tüm maç performansı:

Doğu Konferansı’nın üçüncüsü Milwaukee Bucks ile altıncı Chicago Bulls arasında oynanan karşılaşmada ise, 93-86’lık skorla galip gelen taraf ev sahibi Bucks oldu. Ev sahibi ekipte 27 sayı, 16 ribaundluk performansla galibiyeti getiren Giannis Antetokounmpo olurken, konuk ekipte Nicola Vucevic 24 sayı, 17 ribaund ile mücadele etti.

NBA’de önceki gece oynanan Playoff karşılaşmaları ise şu skorlarla tamamlanmıştı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.