Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (7) | Mülteciler: Biraz sakin olalım lütfen!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘ın sığınmacılarla ilgili çıkışının ardından başlayan tartışma sürüyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” sözlerinin ardından Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘den de “Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur” açıklaması geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Biz Suriyeli kardeşlerimizi onların güvenliklerini de sağlayarak göndereceğiz. Onlar Türkiye’ye turist olarak gelecekler” açıklaması yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Suriyelilerin bayram ziyareti hakkında, “Bayram gidişine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var” diye konuştu.

Medyascope yorumcusu Levent Köker, sığınmacı tartışmasını sizin için değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.