Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 33. hafta sona erdi: Galatasaray, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u rahat geçti

Süper Lig’de 33. hafta heyecanı, dün (18 Nisan) oynanan Galatasaray-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından sona erdi. Sarı-kırmızılılar, haftanın kapanış maçında konuk ettiği rakibini Ryan Babel ve Halil Dervişoğlu’nun attığı goller ile 2-0 yendi ve sahasındaki galibiyet serisini dört maça çıkardı.

Galatasaray, ikinci yarıda güldü

Galatasaray, Süper Lig’in 33. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada sarı-kırmızılılar, ilk yarı boyunca rakibi karşısında oldukça zorlandı. Küme düşmesi geçen hafta kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, ilk 45 dakikalık bölümde mücadele gücü yüksek bir performans ortaya koydu. Maçtaki ilk net pozisyonuna 39. dakikada giren Galatasaray, Ryan Babel ile gole çok yaklaştı. Ancak Babel’in kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşu, Awuku çizgiden çıkarmayı başardı. Konuk takım ise 45+1. dakikada Galatasaray kalesinde büyük bir tehlike yarattı. Erick Pulgar’ın kaptırdığı top sonrası pozisyona giren Benjamin Tetteh, aşırtma bir vuruşta kaleci Fernando Muslera’yı avlamak istedi. Ancak son anda araya giren Victor Nelsson, çizgi üzerinde müdahalesini yaptı ve mutlak bir golü önledi. Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Soyunma odasına 0-0 beraberlik ile giden Galatasaray, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Dakikalar 51’i gösterirken, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Ryan Babel, yaptığı vuruş ile meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Galatasaray, bu golden sadece iki dakika sonra aradaki farkı ikiye çıkardı. Omar Elabdellaoui’nin sağ kanattan açtığı nefis ortada kafa topuna yükselen Halil Dervişoğlu, yaptığı vuruşta skoru 2-0’a getiren isim oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor avantajını korumayı başaran Galatasaray, sahadan üç puan ile ayrıldı. 

Galatasaray, haftanın kapanış maçında konuk ettiği rakibini Ryan Babel ve Halil Dervişoğlu’nun attığı goller ile 2-0 yendi ve sahasındaki galibiyet serisini dört maça çıkardı.

Galatasaray bu sezon Süper Lig’de en fazla isabetli şut çektiği (10) ve penaltısız en yüksek gol beklentisi yakaladığı (3.3 xG) maçı Yeni Malatyaspor karşısında oynadı. 

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste dört iç saha galibiyeti aldı.

Süper Lig’in 33. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Trabzonspor 1-1 VavaCars Fatih Karagümrük

Yukatel Kayserispor 1-1 Çaykur Rizespor

Atakaş Hatayspor 1-1 Demir Grup Sivasspor

Aytemiz Alanyaspor 1-3 Fraport-TAV Antalyaspor

Altay 1-1 Medipol Başakşehir

Fenerbahçe 2-0 Göztepe

İttifak Holding Konyaspor 4-1 Gaziantep FK

Kasımpaşa 4-0 Adana Demirspor

GZT Giresunspor 0-0 Beşiktaş

Galatasaray 2-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 

Süper Lig’de 33. hafta sonrası oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler