Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2011’den bu yana ilk: Netflix’in abone sayısı düştü

Dijital yayın platformu Netflix’in abone sayısı, 10 yılı aşkın bir süre sonra ilk kez azaldı. Şirket, 2022’nin ilk üç ayında en az 200 bin üye kaybettiklerini açıkladı.

Şirketin üye sayısında yaşadığı bu azalma, Netflix’in Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıların ardından Rusya’dan çekilmesi ve başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve birçok Batı ülkesi de dahil olmak üzere pek çok yerde abonelik ücretini artırmasının ardından geldi.

Netflix, daha fazla üye kaybının yaşanacağı konusunda da uyarıda bulundu. Şirket temmuz ayına kadarki üç ay içinde de iki milyon abonenin daha ayrılmasını beklediğini belirtti ve yatırımcıları uyardı.

Netflix en son Ekim 2011’de abone kaybetmişti. Platformun dünya genelinde 220 milyondan fazla abonesi bulunuyor.

Netflix’in en popüler dizilerinden “Bridgerton”un ikinci sezonu geçen ay yayınlanmıştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin etkisi mi?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rus pazarından çekilme kararı alan Netflix’in bu hamlesinin şirkete 700 bin aboneye mal olduğu belirtildi.

Şirket, fiyat artışının ardından da ABD ve Kanada’da 600 bin kişinin aboneliğini durdurduğunu açıkladı. Bu durumun beklentilerine uygun olduğunu belirten şirket, abone sayısındaki düşüşe rağmen firmanın daha fazla para kazacağını açıkladı.

Öte yandan şirket, 2022 yılının ilk üç ayındaki gelirinin, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9,8 arttığını ve 7,8 milyar doları geçtiğini açıkladı. Şirket yılın ilk üç ayında yaşanan gelir kaybının, Japonya ve Hindistan gibi başka yerlerdeki yeni kayıtlar ile kısmen dengelendiğini duyurdu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.