Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde playofflar başlıyor

Normal sezon karşılaşmalarının sona ermesinin ardından ligi ilk sekiz sırada tamamlayan takımlar (Fenerbahçe Safiport, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, OGM Ormanspor, Nesibe Aydın, Galatasaray, BOTAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Çankaya Üniversitesi), playofflara katılmaya hak kazandı. 

Normal sezonda 24 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile sezonu tamamlayan, FIBA Kadınlar EuroLeague finalisti Fenerbahçe Safiport ligi de lider tamamladı. Sezonu son iki sırada tamamlayan UMF Yapı İzmit Belediyespor ve Elazığ İl Özel İdare ise küme düştü.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi playoff tablosu:

Lider Fenerbahçe Safiport’un paylaşımı:

İstatistik liderleri

Ligin “Sayı Kralı” forma giydiği 25 maçta 23,40 sayı ortalaması tutturan Hatayspor basketbolcusu Aryn Deje Ellenberg Wiley olurken, Çankaya Üniversitesi takımından Alexis Sade Prince, 26 maçta ürettiği 20,58 sayı ortalaması ile ikinci sırayı aldı.

Asist kategorisinde ise Beşiktaş HDI Sigorta takımından Özge Yavaş, forma giydiği 22 maçta yakaladığı 6,59 asist ortalaması ise zirveyi elde etti. Nesibe Aydın takımından Jessica Lauren Thomas ise 26 maçta tutturduğu 6,50 asist ortalaması ise ikinci sırada yer aldı.

Ribaund kategorisinde de Nesibe Aydın takımından Alaina Denise Coates, 24 maçta 13,92 ribaund ortalaması ile “Ribaund Kralı” olurken, OGM Ormanspor’dan Teaira Zayire MC Cowan 26 maçta yakaladığı 13,88 ribaund ortalaması ile ikinciliği elde etti.

Cuma günü başlayacak Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final karşılaşmalarının programı ise şöyle:

22 Nisan Cuma
14.00 Nesibe Aydın – Galatasaray
16.30 Fenerbahçe Safiport – Çankaya Üniversitesi

23 Nisan Cumartesi
13.00 ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi – Bursa Büyükşehir Belediyespor
16.30 OGM Ormanspor – BOTAŞ

25 Nisan Pazartesi
16.00 Çankaya Üniversitesi – Fenerbahçe Safiport
19.00 Galatasaray – Nesibe Aydın

26 Nisan Salı
14.00 Bursa Büyükşehir Belediyespor – ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 
18.30 BOTAŞ – OGM Ormanspor

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.